sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Viisi vastausta


Barbajovis haastoi minut vastaamaan viiteen puutarha-aiheiseen kysymykseen. Tässä siis vastaukseni! Kuvitus on tällä kertaa poimintoja vuosien varrelta.


1. Kuinka paljon vietät aikaa puutarhalla?

Ei aavistustakaan... Puutarhan hoidossa ehkä parasta on ajan katoaminen, se on hyvää vastapainoa muuten aikataulutetulle elämälle. Mutta vastaan, että sään salliessa kaiken liikenevän ajan =) Viihdyn vapaa-aikana kotosalla ja sulan maan aikana puutarhassa tulee usein puuhasteltua jotakin pientä tai vain haahuiltua ympäriinsä lähes joka päivä.


2. Jos sinulla ei olisi puutarhaa, mitä tekisit? Riittäisikö ikkunapuutarha, vai ryhtyisitkö palstaviljelijäksi tai sissipuutarhuriksi? Vai tyydyttäisivätkö puutarhavierailut viherpeukalosi kutsua?

Apua! Ajatuskin puutarhattomuudesta kauhistaa! Ehkä hetken aikaa pärjäisin pelkkien sisäkukkien kanssa, mutta vähintään parveke pitäisi olla. Luulen, että tekisin salaa puutarhatöitä yleisillä paikoilla tai tarjoutuisin hoitamaan naapureiden puutarhoja. Jotakin olisi keksittävä! Siirtolapuutarha voisi olla yksi vaihtoehto...


3. Millainen puutarhatyyli vetoaa sinuun?

Olen melko kaikkiruokainen tyylien suhteen, mutta ehkä lähimpänä sydäntäni on luonnonmukainen, englantilaistyylinen puutarha. Sopivasti villi, mutta silti hoidettu. Tähän ainakin itse omassa puutarhassa pyrin, vaikka villiintyminen uhkaa siellä sun täällä karata käsistä =)


4. Kirjoitatko puutarhapäiväkirjaa vai riittääkö blogi muistiinpanoille?

Ennen blogia kirjoitin puutarhapäiväkirjaa, nyt en ole vielä päättänyt riittääkö blogiin tehdyt merkinnät muistiinpanoiksi. Blogini aloitin vasta vajaa vuosi sitten, lähinnä sillä periaatteella, että saan tehtyä päiväkirjamaisia merkintöjä puutarhan tapahtumista. Ehkä päädyn tekemään puolihuolimattomia päiväkirjamerkintöjä edelleen.


5. Miten hävität rikkaruohot? Torjunta-aineilla, vanhan kansan menetelmillä, syömällä vai annatko kaikkien kukkien kukkia, myös rikkakukkien?

Vielä tilaa on, vielä tilaa on... Eli lähes kaikki kukat saavat kukkia. Suurehkon pihan hyötynä on se, että rikkaruohot ja muut puutarhajätteet löytävät viimeisen leposijansa joko kompostista tai ne päätyvät maantäytteeksi johonkin puutarhan syrjäiseen kolkkaan. Toisaalta en millään ehdi pitää koko puutarhaa täysin rikkaruohottomana, joten monessa paikkaa lähes kaikilla kukilla on lupa kukkia. Torjunta-aineita en käytä, mutta tänä keväänä on käynyt mielessä, pitäisikö erääseen tiettyyn vuohenputken valtaamaan penkkiin ottaa myös ne avuksi. En ole vielä ratkaissut asiaa... 

Kiitos haasteesta! Barbajovisin omat vastaukset voit lukea hänen Jupiterin parta-blogistaan. Haaste on tainnut kiertää jo kaikissa lukemissani blogeissa, mutta ota mukaasi, jos innostut vastaamaan vaikka uudestaan!


Tervetuloa joukkoon Tuitiina ja Vaahteran lehden Leena! Aurinkoista sunnuntaita kaikille

4 kommenttia:

 1. Kiitos! Minäkin mietin näihin kysymyksiin vastaamista, katsotaan riittääkö aika :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos ehdit vastata! Näitä on mukava tehdä ja lukea =)

   Poista
 2. Kivoja vastauksia ja aivan ihania kesäisiä kuvia! Ei ihme, että vietät aikaa puutarhallasi niin paljon kuin mahdollista :)

  Puutarhattomina kausina minusta meinasi tulla sissipuutarhuri... Kotipuolessa olisinkin varmaan alkanut istutella vähintään kukkia tien viereen ;) Ranskassa ikkunalaudoilla ei voi kasvattaa mitään, koska ikkunat aukeavat sisäänpäin. Ei ihme, että täällä keksittiin ranskalaiset parvekkeet!

  Isolle pihalle sopiikin kaikki kukkaset. Joku viisas on sanonut, että rikkaruoho on kasvi väärällä paikalla :)

  Hauskaa, jos Tuitiinakin innostuu vastaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vastaaminen oli kivaa ja vielä hauskempaa on lukea muiden vastauksia.

   Puutarhattomuus olisi koettelemus, mutta kyllä sitä ehkä keinoja keksisi ;) Olisin vähintäänkin sukulaisten riesana! Ranskalainen parveke olisi ihana, mutta kaikkea ei voi saada, ja ihan hyvä niin =)

   Poista