lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kylvöjä


Olen yrittänyt olla maltillinen kevään siemenkylvöjen kanssa. Toistaiseksi suunnitelma on pitänyt, mutta pelkään, että mopo karkaa kohta käsistä. Monivuotisia unikkojakin on tarkoitus kylvää taas pitkästä aikaa! En enää muista kukkivatko ne jo ensimmäisenä kesänä?

Kuva lainattu täältä
Kylvöksistä ensimmäisinä itivät harjaneilikat. Nämä olisi voinut kylvää suoraan uloskin, mutta koska yleensä unohtelen, minne olen viskonut siemeniä, saattavat pienet siementaimet tulla haratuksi rikkaruohojen mukana, hups! Kokeilen siis esikasvattaa näitä vähän isommiksi, jospa paremmin muistaisin niiden olemassaolon.

ja tämä täältä
Toisena (ja toistaiseksi viimeisenä) mullan pintaan ovat nousseet törmäkukat. Toivon niiin näiden selviytyvän ja löytävän paikkansa puutarhassa, vaikka näille ei kovin pitkää ikää luvatakaan.

ja tämä kuva täältä
Akileijat ja tähtiputket on siirretty ulos kylmäkäsittelyyn. Akileijoista erityisesti odotan neiti Huishin ilahduttavan minua kukinnoillaan tulevina kesinä =) Tähtiputkelta en sen sijaan odota mitään, sillä en ole vielä kertaakaan onnistunut näiden siemenkylvöjen kanssa. Olisipa yllätys, jos mullasta nousisikin jotain (vihreää)!

Rentouttavaa viikonloppua =)

2 kommenttia:

  1. Harjaneilikoita kyllä kannattaa kylvää, sillä se on kiitollinen kasvatettava ja vaikka onkin kaksivuotinen, se kylväytyy omatoimisesti lähiympäristöönsä, mutta ei välttämättä entiselle kasvupaikalleen. Tähtiputket ovat myös todella upeita ja niissä on jotain hyvin koukuttavan kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan harjaneilikoille pitkää ikää! Tähtiputkien kanssa en ole vielä onnistunut, mutta vielä en suostu luovuttamaan =)

      Poista