keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Tikkunekkutehtailua


Muistattekohan, kun kesällä kerroin teille löytäneeni rautaisen padan ja jotain muuta kivaa kierrätyskeskuksesta, mutten paljastanut asiasta sen enempää? No nyt viimeinkin hommat pääsivät käyntiin ja Sir Silverin suosiollisella avustuksella (siis tekemänä) syntyi suitsait 30 kappaletta tikkunekkuja! (No kyllä minäkin vähän uskaltauduin rälläköimään, hui!)


Nämä nekut eivät onneksi ole sokerista, mutta varoiksi taidan nyt tyytyä tähän määrään ja jos osoittautuvat mainioiksi (= kestäviksi), pyydetään näitä kauniisti lisää =) 


Näin ensihätään keskityin kirjaamaan ylös puuvartisia kasveja, lähinnä puita, mutta kivaahan se olisi, jos joka lajikkeella olisi omansa. Ja nekkuja olisi tietysti hyvä olla varastossa aina valmiina, jotta nimeämisen voisi suorittaa heti istutuksen yhteydessä. Muutenhan voi käydä niin hullusti, että puutarhuri kokonaan unohtaa istuttamansa kasvin nimen ja arvuuttelee sitä sitten jälkikäteen. Tai unohtaa koko kasvinkin ja ihmettelee seuraavana kesänä, mikä ihmeen piippa mullasta pilkistää... Mutta koska minulla on taipumusta pessimismiin realismiin, tiedän että näitä nekkuja ei tule ajoissa täst'edeskään laitettua =)


En oikein osaa päättää sutisinko nimet maalilla vai raaputtaisinko nimet kyltteihin. Kummasta vaihtoehdosta sinä pidät?

4 kommenttia:

 1. Siellähän on hieno arboretum. Noiden kylttien luulisi kestävän äidiltä tyttärelle :)

  VastaaPoista
 2. Toivotaan pitkää ikää kylteille ja kasveille myös! Arboretum *hih* kuulostaa kovin hienolta =)

  VastaaPoista
 3. Hauska idea! Ja latinankieliset nimetkin jäävät mieleen ;) Minusta molemmat on hienoja, mutta ehkä hiukan enemmän pidän noista raaputetuista.

  VastaaPoista
 4. Kiitos =) Metallipyörylät löytyivät valmiina, mutta vähän aikaa kesti, ennekuin pääsimme valmistajan kanssa sopuun, miten kyltit saadaan tikun nenään =D

  Raaputus oli alkuperäinen idea, mutta koska maali on tarttunut hirmuisen tiukasti pohjaan, se on osoittautumassa liian työlääksi ja olen kallistumassa siveltimen puoleen. Nyt pitäisi löytää vielä paremman kokoinen suti hommaan, niin tehtailu voisi jatkua!

  VastaaPoista