sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Syysraivausta


Miten ihanaa oli pitkästä aikaa tarttua puutarhatöihin! Haravointia ja siistimistä onkin tehty viikonloppuna kaikenlaisessa säässä, eilen lumisateessa ja tänään auringon pilkistellessä.


Erityisen iloinen olen leikkimökin viereisen alueen siistiytymisestä. Raivasin pikkupihdan takaa ränsistyneen ruusupensaan ja samalla katkoin kanukoiden varsia niin, että umpeen kasvaneet polut okakuusen molemmin puolin tulivat jälleen näkyviin. Tuostahan pääsee jo kottikärryilläkin!


Okakuusen toisella puolella on vähän ahtaampaa. Musta-valkoinen penkki on kyllä aika vihreä tähän vuodenaikaan =) Kunpa vielä ehtisi kantata ja kitkeä istutusalueiden reunoja!


Lehdettömään aikaan muistaa, miksi puutarhaan pitäisi istuttaa havukasveja. Voi miksi en tänäkään vuonna istuttanut niitä enempää?


Onnea on silti se, että puutarha alkaa todella muistuttaa jo puutarhaa myös tällä karummalla vuodenpuoliskolla. Avoimen koulunpihan muuntuminen salaiseksi puutarhaksi on koetellut kärsivällisyyttä ja matka on edelleen kesken.


Kirpparilta löytynyt ruusukortti sulostuttaa peilin nurkassa ja saa haaveet lentämään tulevaan kevääseen. Helmikuuhun on aikaa enää kaksi ja puoli kuukautta, ja silloin aloitetaan ensimmäiset kylvökset, jihuu!

Suloista ja reipasta viikkoa kaikille 

4 kommenttia:

 1. Nyt onkin voinut tehdä halutessaan vielä viimeisiä pihatöitä, kun ilmat ovat olleet ainakin täällä kakkosvyöhykkeellä pitkään plussan puolella. Totta on sekin, että havuja ei koskaan ole pihassa liikaa. Parasta on se, että valikoimat ovat vihdoin Suomessakin monipuolistuneet vuosi vuodelta. Jo pelkästään eri lajisilla ja kokoisilla tuijilla ja pikkuhavuilla saa mukavaa vihreää ilmettä pihaan. Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, että havuja on ollut vaikea löytää, varsinkaan edulliseen hintaan! Pitkän haeskelun jälkeen löysin monta vuotta sitten hyvän nettikaupan, viime keväänä toisen. Molemmista saa tilattua myös hieman erikoisempia kasveja. Edullisen hinnan takia taimet ovat kyllä aika pieniä, mutta eipä se puutarha kerralla tule muutenkaan valmiiksi =)
   Kiitos samoin sinulle mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Haravointikin on välillä kivaa. Etenkin jos lehtiä ja muuta roskaa on niin paljon, että ahkeroinnin tulos tosiaan näkyy. Mutta itse jo kovasti odottelen, että pääsisin lempparipuuhiini eli lumitöihin. Mieluiten oikein kunnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haravointi on niin palkitsevaa vaikka vähän turhaa =) Minäkin odotan jo lunta, en kuitenkaan lumitöiden vuoksi, mutta saisi tulla valoisempaa ja nämä kurakelit aiheuttavat kyllä lapsi- ja tassutaloudessa kamalan sotkun! Pakkasella pääsee niin paljon helpommalla =)

   Poista