sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Tunnustus ja haaste

Sinisarja 25.7., Holland Park

Blogiini oli jo syksyllä tupsahtanut tunnustus ja haaste Riitalta Puutarhaeloa -blogista. Tunnustus on blogini ensimmäinen ja lämmitti ja lämmittää edelleen kovasti mieltä, kiitos Riitta! Koska blogini oli silloin tauolla, meinasi haaste vallan unohtua, mutta muistinpas sen viimein. Tässä siis vastaukseni Riitan kysymyksiin =) Kuvituksena sekalainen satsi viime syksyltä.


Holland Park


1. Mikä sai sinut hakeutumaan puutarhablogien pariin?
Kyllä se oli innostus omasta puutarhasta ja saman tunteen jakaminen. En oikein tunne lähiseudultamme muita puutarhahurahtaneita, joten kirjaston puutarhakirjojen loppuun koluamisen jälkeen netti oli luonteva paikka löytää innostusta ja tietoa oman pihan laittoon.
Watford


2. Kenelle kirjoitat blogissasi?
Lähinnä tarkoitukseni on laittaa itselle muistiin hankittujen kasvien nimiä ja istutuspaikkoja sekä mitä on tullut tehtyä. Blogin kautta tullut vuorovaikutus ihan tuntemattomienkin ihmisten kanssa on yllättänyt iloisesti: kaikki kommentit ja uudet lukijat ilahduttavat kovasti, varsinkin kun netti on niin pullollaan ihania puutarhablogeja. 

Kyoto Garden, Holland Park


3. Kaunein ajatus puutarhastasi?
"Kyllä tästä vielä hyvä tulee." Kun joskus unohtaa ympärillä olevan keskeneräisyyden ja huomaa jonkin uuden ihastuttavan näköalan omassa puutarhassa on aika voittajafiilis.

matkalla Skotlantiin


4. Rumin ajatus puutarhastasi?
"Tämä on toivotonta." Jos ei ole toivoa, on kaikki menetetty. Kun puutarhan aloittaa lähes tulkoon tyhjästä, iskee välillä epätoivo ja silmiin osuvat vain rytökasat ja rempallaan olevat paikat. Ja kun omaa vielä kärsimättömän luonteen siihen päälle, on syöksykierre lähellä. Onneksi jostakin on aina löytynyt uutta intoa, vaikka joskus se ottaa aikaa.


Kyoto Garden, Holland Park


5. Mitä haaveilet ensi kesänä tekeväsi puutarhassasi?
Haaveilen päämäärättömästä puutarhahaahuilusta ja toivon pääni olevan täynnä pelkästään noita kauneimpia puutarha-ajatuksia. Haaveilen myös huvimajasta, kesäkeittiöstä tai terassista, tai näiden yhdistelmästä. Sisustustavaroiden etsiskely kirpputoreilta on jo aloitettu, vaikka rakentaminen tuskin alkaa vielä tänä vuonna.

Kensington Garden 9.8.


6. Miten suunnittelet ja toteutat: hetkessä vai pitkään harkiten?
Ehdottomasti hetkessä. Usein vasta siinä vaiheessa, kun taimet on jo ostettu ja ihmettelen, mihin ihmeeseen laitan ne. Pitempää harkintaa ja toteutusta tarvittiin kyllä lammen teossa; ponnistus vei kolme vuotta valmistuakseen eikä olisi vieläkään valmis, jos emme olisi lopussa saaneet apua kaivuuseen.

Aberdeen, Skotlanti

7. Eteneekö puutarhasi talvella?
Monesti talvella tulee suunniteltua uusia aluevaltauksia ja etsittyä ideoita kirjoista ja netistä. Mutta itse työt tehdään kasvukaudella.

Aberdeen, Skotlanti

8. Mitä vielä teet tänä syksynä puutarhassasi?
Syystyöt jäivät omalta osalta kokonaan tekemättä. En edes nähnyt, miltä puutarha näytti loppukesästä tai syksyllä. Tänään huomasin ilokseni mm. nauhuksen kukkineen ensi kertaa viime kesänä, vaikka itse kukintaa en nähnytkään.

Loop käsityökauppa, käsityöharrastajan karkkikauppa Angelissa Lontoossa

9. Mikä voisi korvata puutarhan?
Käsityöt on toinen rakas harrastus ja niitä syksyllä tuli tehtyäkin. Tuli myös kuvattua kauniita puutarhoja, joten valokuvaus voisi olla toinen mahdollinen puutarhan korvike.

Lähipuistoa joulukuussa

10. Onko mukavampi olla puutarhassa vai kertoa olleensa puutarhassa?
Olla. Itse. Nähdä, haistaa, kuulla ja tuntea, ehkä vähän maistaakin.

Naapurustoa

11. Jos et bloggaisi, minne purkaisit ajatuksesi puutarhasta?
Jaa'a, kaipa tuo lähipiiri saisi kuulla kyllästymiseen asti. Vaikka niin se kuulee nytkin =)

Crathesin linnan puutarhaa, Skotlanti

12. Mitä eniten odotat ensi keväältä?
En osaa sanoa yhtä ainoaa vastausta. Odotan vanhojen tuttujen kasvien näkemistä, uusien taimien putkahtamista yllättävistä paikoista ja ihan sitä, että pääsee taas ahertamaan tuntikausiksi ilman että huomaa ajan kulumista.


Koska en tiedä ketkä kaikki haasteeseen ovat jo vastanneet, jätän teidän muiden haastamisen tällä kertaa väliin. Kysymykset olivat kivoja, joten jos mielesi tekee, ota haaste mukaasi!

10 kommenttia:

 1. Meinasi ihan teksti jäädä lukematta, kun herkuttelin ihanilla kuvilla ja maisemille.

  VastaaPoista
 2. Kivat kysymykset ja kivat vastaukset. Aivan mahtavia kuvia. Piti katsella moneen kertaan. - Sain sinulta haasteen edellisessä postauksessasi. Lämmin kiitos siitä. En ole unohtanut sitä. Olen lähdössä täksi viikoksi Kuhmoon astmakuntoutukseen, sen jälkeen otan haasteen vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kiva jos tartut haasteeseen sitten kun kerkiät.

   Poista
 3. Ihanat kuvat. Onnittelut myös tunnustuksesta.

  VastaaPoista
 4. Ihania vastauksia ja upeita kuvia. Niinpä, onneksi on blogimaailma ja läheiset säästyvät niin paljolta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Blogistaniasta on niin paljon hyötyä =)

   Poista
 5. Olen ekaa kertaa käymässä täällä, joten oli kiva lukea nämä vastauksesi ja tutustua sitä kautta :) Ihania kuvia, ilmeisesti olette olleet syksyä ulkomailla viettämässä. Varmaankin kerrot siitä jossain vanhemmassa postauksessa, mutta en vielä päässyt sinne asti :) Kevätterveisin Viherrilli / viherrillin.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Viherrilli! Olimme viime syksyn perheeni kanssa Lontoossa ja blogi oli sen aikaa tauolla. Kiva kun löysit blogiin, tulen vastavierailulle =)

   Poista