keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Mysteerikukka


Viherkasvivillitys taitaa olla kuumimillaan ja koskaan ei tiedä milloin eteen osuu kasvi, joka on pakko kiikuttaa kotiin. Tokmannin viherkasvivalikoimassa oli tämä miniatyyrivilliviiniltä näyttävä tapaus, joka oli ihan pakko kaapata mukaan.


Tietääkö teistä kukaan nimeä tälle? Mukavaa olisi häntä ihan nimellä kutsua =) Lehdet ja varret ovat pehmeät ja niissä on myös kiharaisia kiipimäkärhöjä. Jonkinlainen köynnös siis lienee kyseessä. Kasvikirjani ei tunnistanut tätä, vaikka muuten aika kattavasti esitteleekin huonekasveja. Apua siis kaivataan!

14 kommenttia:

 1. Kuvistasi päätellen kyseessä saattaa olla Fatshedera eli murattiaralia. Se on puoliköynnös joka kasvaa nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murattiaraliaa minäkin pohdiskelin, mutta sen esittely löytyy kirjastani eikä kuvaus oikein sopinut. Kääpiökissus taitaa olla oikea nimi. Kiitos ehdotuksesta! Murattiaraliakin olisi mukava lisä joukkoon =)

   Poista
 2. En ole sisäkasvien tuntija, mutta minusta tuo näyttää hieman passifloralta eli kärsimyskukalta. Mutta sen luulisi olevan jokaisessa kasvikirjassa, joten taidan olla väärässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärsimyskukka löytyy kasvikirjastani eikä tämä (valitettavasti) ole se. Olen monta kertaa miettinyt, lähtisikö passion-hedelmän siemen itämään ja onko se ylipäätään edes sama kuin kärsimyskukka? Sitäkin voisi joskus kokeilla =)

   Poista
 3. Minusta tämä on kissus, itselläni on samanlainen. Kissuksia on erilaisia, ovat helppohoitoisia huonekasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vihjeestä! Kääpiökissukseen taidan kallistua. Kiva kuulla, että on helppohoitoinen =)

   Poista
 4. Kissusta eli varjoköynnöstä veikkaisin minäkin.

  VastaaPoista
 5. Samalla linjalla, kissusta muistuttaa kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilauta kaverille oli oiva apu tässä tunnistamistehtävässä =) Kiitos avustasi!

   Poista
 6. Minustakin tuo näytää kääpiökissukselta (Parthenocissus Striata). Minulla on sellainen ja tykkään! Menestystä uudelle kasvillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina! Kääpiökissushan se siinä =) Eipä mennyt kuvaukseni miniatyyrivilliviinistä kovin kauas, kun taitavat kuulua samaan sukuun tieteellisen nimen perusteella.

   Poista
 7. Minusta ei ole apua. Ei ole pahemmin noita viherkasveja. Nätti on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän vaikeaa tämän tunnistaminen oli. Ilman apua ei olisi selvinnyt, ainakaan näin nopeasti. Kiitos blogiystäville <3

   Poista