sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Majavan töitä


Viikonloppuna tuli retkeiltyä taas jäällä. Tällä kertaa ihan tuossa kotoisalla pikku joella. Aamun vesisateet olivat kerääntyneet jään päälle ja saappaat olivat tarpeeseen.


Majava on ollut ahkerana naapurin rantasaunan pihapiirissä. Ensimmäisenä mutkan takaa huomio kiinnittyi joen yli kaatuneeseen haapaan.


Lähemmäksi päästyä näkyi jo tuoreempiakin talttahampaan jälkiä.


Ihan ei ollut saanut työtä päätökseen.


Viereinen tammi oli onneksi säästynyt. Taisi olla majavan mielestä liian kaukana rantatöyräästä. Ihan en ole varma tykkäisinkö tällaisesta puutarha-apulaisesta. Itse tekijää emmekä muita jälkiä hänestä nähneet. Aurinkoista viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Melkoista jälkeä majava onkin saanut aikaan.

  VastaaPoista
 2. Todellakin! Toivottavasti ei aio muuttaa lähemmäksi.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä! Laiskuudesta ei voi moittia =)

   Poista
 4. Ihanaa, majava! <3 En ole ikinä nähnyt moista luonnossa, mutta patorakennelmiin ja tulviviin puroihin olen törmännyt. Onhan se aikamoinen insinööri ja muokkaa maisemaa voimakkaasti, mutta harvinaisenpuoleinen otus, jonka toimet lisäävät paikallista luonnon monimuotoisuutta, joten olisin vain iloinen, jos moinen saapuisi omalle pihalle (siis vanhempieni pihalle, eihän mulla mitään ihan omaa pihaa vielä ole) myllertämään puita nurin. Onneksi se myös jättää yleensä isoimmat puut kaatamatta. Tammi ei vissiin muutenkaan pahemmin kelpaa. Keskipaksu haapa lienee kai sen suosikki. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haapoja täällä onneksi riittää =) Mielenkiintoista olisi nähdä majava työssään, mutta taitaa olla aika arka otus.

   Poista