keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Raivauspuuhissa


Olemme viime päivät raivanneet sisällä ja pihalla kuin heikkopäiset. Istuskelulle ja nautiskelulle ei ole nyt jäänyt aikaa. Kuvatkin on napsaistu kiireellä auringon viime säteissä ennen hämärää. Raivauspuuhien saldona kuljetin eilen kirpputorille kaksi laatikollista ja 18 muovipussillista tavaraa ja roskiin heitettävääkin kertyi vielä puolet tuosta määrästä. Pienenä saavutuksena voidaan pitää sitä, että kirpparilta mukaan tarttui ainoastaan kuvan maljakko, joka sekin maksoi 0,80€.


Paraatipenkissä laukat aloittelevat kukintaa. Penkki päättyy isotuomipihlajaan, joka on jo päättänyt kukintansa. Portaiden edessä kasvaa kartiovalkokuusi. Valkoinen ukonkello on valloittanut koko penkin niin, että muille hädin tuskin riittää tilaa. Raivasin sitä jo yhden kerran, mutta tarvetta olisi vielä uusintaan.


Siperianunikoista jäljellä on enää yksi valkoinen. Olen vuosittain vahingossa kitkenyt taimia ja tämä ainut yksilö on säästynyt. Vieressä kasvaa siemenestä kasvatettuja idänunikkoja, lajiketta 'Royal Wedding' ja 'Coral Reef', joiden nuput pullistelevat jo lupaavasti.


Siemenestä on kasvatettu myös illakko, joka on mukavasti kotiutunut ja joka jaksaa kukkia lähes koko kesän. Pionin versot ovat venyneet ennätyspitkiksi ja nyt olisi kiire tukea varret. Viime vuonna kyhäämäni "Exelsior"-tuet eivät saaneet jatkoaikaa ja tilalle olisi keksittävä jotakin muuta (ja vähän silmiä hivelevämpää =)).


Puutarhan raivaustyöt ovat keskittyneet tämän alueen perkaamiseen ja kunnostamiseen niin, että muille aluevaltauksille ei ole jäänyt aikaa. Polkukin on taas kasvanut umpeen ja oksasaksille olisi käyttöä.


Vielä olemme pärjänneet kannetulla vedellä, mutta jos sateita ei ole luvassa, pihassa luikertelee kohta kasteluletkujen nauhat. Tein perinteiset älä-tee-näin-hankinnat: ostin taimet ennen kuin olin miettinyt niille sopivat paikat. Alppiruusut 'Haaga' ja 'Helsinki University' ovat jo kuukauden päivät nököttäneet rappusilla, enkä vieläkään ole saanut päätettyä, mihin ne laittaisin.


Tämä karkulainen juoksi omille teilleen juuri kun olimme lähdössä iltalenkille. No, rouva pääsi siis kahdesti kävelylle =)


Bongasin rakastuneet lepät.
 

Naapurin pellolla viheriöi kauniisti. Kaunista keskiviikkoa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. Täällä ei kyllä tarvitse kasteluletkuja. Sadevesiastiat ei ehdi tyhjentyä, kun uutta jo ropisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Meillä on ollut useita poutapäiviä ja kylvöksiä on kasteltava joka päivä. Letkut helpottavat huomattavasti työtä.

   Poista
 2. Paljon olet saanut aikaiseksi. Tuntuu aina hyvältä, kun saa vietyä turhaa tavaraa pois. Kauniita kukkakuvia.Ja koira on aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhasta tavarasta pääseminen antaa hyvän mielen ja vielä kun tietää, että lahjoitus menee hyvään tarkoitukseen. Minä ja hännänheiluttaja kiitämme =)

   Poista
 3. Kunnon raivaus niin sisällä kuin ulkonakin tekee aikaajoin erittäin terää. Meillä on jo takana tuo sisällä tehty raivaus ja nyt saa täyttä hönkää raivata ulkosalla =) Upeilta alueesi ja istutuksesi näyttävät =)

  VastaaPoista