torstai 14. toukokuuta 2015

Valohoitoa


Hetken jo luulin, että toukokuu on vallan muuttunut lokakuuksi, niin koleaa ja sateista on meillä ollut viime päivinä. Kukat sentään pelastavat sateisenkin päivän, mutta kyllä oli aurinko tervetullut!


Siivoilin tänään japaninhappomarjapensaita. Talven aikana pensaasta paleltuu tai kuivuu aina osa oksista ja leikkaamattomana pansas näyttää kovin risuiselta. Hoitotoimenpiteitä hidastavat piikikkäät oksat, mutta lopputulos palkitsee. Ja pensashan saa yhden parhaimmista ruskavärityksistä ja on yksistään sen tähden arvokas kasvatettava. Ja ovathan nuo pikkuriikkiset nuputkin aika söpöjä =)


Varjoliljat tuuheutuvat ja odotan kovasti, että nämä kukkisivat jo tänä kesänä.


Musta-valkoisessa penkissä perennat jo vihertävät, mutta pensashanhikki 'Abbotswood', pylväshaavat ja kriikuna ovat vielä lehdettömiä.


Kuva-arkistoista löytyi myös otos, jossa näkyy sama alue vastaistutettuna keväällä 2011. Muutamia lajeja on jo hävinnyt tuosta ja toisia on tullut tilalle. Äkkiä sitä unohtaa, millaiselta paikka näyttikään uutena.


Törmäsin arkistossa myös tähän unikkokuvaan, joka on otettu samana vuonna samasta kohtaa. Kylvin musta-valkoiseen penkkiin valkoisen pioniunikon siemeniä ja niistä kasvoi tällaisia =P Olin niin harmissani, etten osannut nauttia näistä ollenkaan, kun olivat mokomat ihan väärän värisiä =)


Mustavalkoisen penkin vieressä on tämä viime vuonna aloitettu uusi istutusalue. Tässä ei ole mitään väriteemaa, mutta kovasti tuohon on kertynyt vaaleanpunaisia, violetteja ja pinkkejä kukkia.


Uusi istutusalue on jaettu polulla kolmeen osaan, joista tuo etummainen alkaa olla täynnä. Noihin kahteen muuhun suunnittelin kylväväni yksivuotisia unikoita, tällä kertaa en ole niin tarkka värisävystä =)

Tervetuloa lukijaksi Anneli A!


6 kommenttia:

 1. Kiitos Aliina. Kiva istutusalue on sinulle tulossa. Unikot ovat yksi suosikkikukistani, sekä perennoina että yksivuotisina. Kaunis väri oli tuossa sinun unikossasi. Mukavaa viikonlopun aloitusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusissa istutusalueissa parasta on niiden kasvittaminen =) Minäkin tykkään unikoista, vaikka yksivuotisia en ole aiemmin juuri kylvänyt. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 2. Istutusalueesi ovat kovasti kauniita =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jori! Istutusalueet rakentuvat meillä vähä kerrallaan, koitan vallata uusia voimien (ja muidenkin resurssien ;)) mukaan. Teidän puutarhanne on niin huikaiseva! Olen saanut monta hyvää vinkkiä ja ideaa sitä kautta. Kiitos siitä!

   Poista
 3. Kivasti siellä jo kaikki vihertää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki vihreä on ihanan raikkaan väristä näin keväällä =) Kohta vihreyteen taas tottuu, silloin puutarhasta nousee esiin taas muut asiat.

   Poista