torstai 21. toukokuuta 2015

Kesäaika


Kyllä se on kulkaas nyt jo kesä! Kuulin tänään ensimmäiset pääskysen kriikaisut JA keräsin kesän ensimmäisen kukkakimpun! Ihan omasta pihasta juu =) Ah onnea!


Tulppaanitkin ovat alkaneet kukkia! Niitä ei hirmuisesti meiltä löydykään, kun taantuvat mokomat jo ensimmäisen kukinnan jälkeen. Vaaleanpunaisessa 'Ollioules'-tulppaanissa on tuollainen rusehtava sävy, joka sopii minusta hienosti yhteen pioninversojen kanssa. Alunperin istutin tähän myös mustia tulppaaneja, mutta ne ovat jo aikaa sitten hävinneet. Nämä vielä nousevat.


Mustia orvokkeja sen sijaan on löytynyt siitä asti, kun yksi vuosi kylvin ja kasvatin niitä musta-valkoiseen penkkiin. Sen jälkeen ovat kylväytyneet itse, mutta vähenemään päin alkavat olla nämäkin.


Meillä on myös hanami! Kirsikassa ja kriikunassa on kukkia jo niin paljon, ettei niitä pysty laskemaan. Viime vuonna niitä oli ensimmäisen kerran ja kukkia taisi olla yhteensä neljä =) 


'Albina Plena' -kärhö valmistautuu poksauttamaan nuppujaan. Tämä on toinen yritys tämän kärhön kanssa ja ainakin ensimmäisen talven jälkeen on jokainen kolmesta vielä hengissä, jippii! Kerrattu narsissi on tuntematon kaunotar, näitä pitää ehdottomasti saada lisää!


Myös lumipalloheisi selviytyi hyvin talvesta ja nuput ovat jo näkyvissä. Lehti muistuttaa nuorena aivan vaahteran lehteä.


Lemmikkejä puhkeaa kukkaan siellä täällä. Varaston luona se on löytänyt itselleen ihastuttavan parin kevätesikosta.


Puutarhakierroksen päätteeksi istahdin terassille ihailemaan, kuinka ilta-aurinko sai siperianlehtikuusen ja kanukan hehkumaan. Ihanaa viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Minunkin mielestäni on jo ihan KESÄ! ♥
  Luonto on loistossaan, ihan onnesta soikeana sitä ihailen joka päivä.
  On muuten mielettömän kaunis tuo keräämäsi/kokoamasi kimppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli ihanan lämmin päivä, auringossa suorastaan kuuma. Ja kiitos, minustakin kimpusta tuli kaunis =) Ajatella, jos koko puutarha näyttäisi tuollaiselta kukkakimpulta!

   Poista
 2. Täällä on tänään ollut ensimmäinen oikea kesäpäivä. Ihanan lämmintä ja ulkona on voinut olla t-paidassa ja paljain varpain. No, huomiseksi on taas luvassa vesisadetta, mutta josko se tästä vähitellen lähtisi lämpenemään.
  Enpä ole laisinkaan muistanut poimia kukkia maljakkoon. Narskuja ainakin vielä ehtii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljain varpain, hui! Olen sellainen vilukissa, että kuljen kesät talvet villasukissa, vasta helteillä tarkenee ilman ;) Meillä on ensimmäistä kertaa narsisseja niin paljon, että niitä raaskii kerätä vähän myös sisälle =)

   Poista
 3. Ajatella sinulla tuo Albina Blena on jo nupulla. Minun kärhössäni ei ole vielä tietoakaan moisesta. Kivoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Nuo alppikärhöt ovatkin ainoita, jotka ovat noin pitkällä, muut vasta kasvattelevat vartta.

   Poista
 4. Ihanat kuvat. Pääskyset taitavat olla nyt kovasti myöhässä. Itse kuulin ensimmäisen liverryksen keskiviikkona. Kirsikkapuusta haaveilen, että minäkin voisin viettää kirsikankukkajuhlaa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirsikka on kuulemma kova tekemään juurivesoja, meillä puu on vielä niin nuori, ettei ole ollut niistä vaivaa. Rusokirsikka olisi ihana!

   Poista
 5. Totesin tänään saman, kyllä se on jo kesä.
  Ihana kukkakimppu, kesällä pitää olla kukkia maljako(i)ssa.
  Hyvää hanamia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) En kyllä tiedä, miten tuota hanamia pitäisi viettää, kaiketi kukkia ihaillen? Sitä täällä tehdään harva se päivä =)

   Poista