maanantai 11. toukokuuta 2015

Motivointikuvia


Tänään aukesi kotipihan jätskibaari. Makuvaihtoehtoja oli vaatimattomasti vain kaksi, mutta palloja pyöriteltiin sitten useampia =) Näillä "helteillä" ei sulamisvaaraa ollut!


Herra R ei nauttinut jäätelöstä, mutta auringosta kyllä =)


Ruukkukukat ovat toistaiseksi säilyneet terassilla ilman suojapeitteitä, vaikka kylmiä öitä on ollut. Tämän pitäisi olla marketta, mutta näyttää mielestäni kovin erilaiselta, kuin aiemmin näkemäni. Ehkä se siksi tarttuikin mukaani!


Thalia on avannut ensimmäiset kukkansa ja se on kyllä tavattoman suloinen! Kivasti puutarhassa olevat narskut puhkeavat kukkaan vähitellen, niin ehtii ihailla suloisuuksia niiden ansaitsemalla hartaudella =)


Thaliat kukkivat tässä lipputangon edessä olevassa paahdepenkissä, jossa seuraavaa kukkaloistoa odotellaan unikoilta. Lemmikeitäkin tuosta kohta löytyy, vaikka en niitä ole koskaan kylvänyt. Siinä on rikkaruoho minun makuuni =) Saa puolestani levitä mielin määrin!


Pistänpä itselleni tänne vielä muistiin, kuinka motivoivaa on saada kitkettyä ja harattua keskiympyrän reunukset! Ennen-jälkeen -kuvat puhukoot puolestaan! Reunan kitkemisellä oli jo kiire, sillä ensimmäiset voikukat komeilivat siinä viikonloppuna. Jos edes vähän saisi hillittyä niiden kasvuvoimaa!


Keskiympyrän alareunalla elintilasta taistelevat viiruhelpi, peurankello ja tarha-alpi. Saavat siinä keskenään selvitellä välejään, minä en vielä puutu tilanteeseen, muuta kuin rikkaruohoja kitkemällä. Toisella reunalla viiruhelpeä pitää jo vähän rajoittaa, jotta se ei tukahduta punakakkaraa alleen. Huomiseksi on taas luvattu sateita. Kunpa vielä tulisi lämmintä, niin johan alkaisi kasvaa!

10 kommenttia:

 1. Onpa tosi kaunis tuo thalia. Kun rikkoihin käy heti niiden ilmaannuttua käsiksi, niin päässee myöhemmin huomattavasti helpommalla. Siistiä tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narssiseissakin löytyy kivasti monen näköisiä =) Rikkojen kanssa pitäisi olla askeleen verran edellä, muuten ne riehaantuvat ihan mahdottomiksi.

   Poista
 2. Kyllä kissa osaa nauttia :D
  Pihatyöt on siinä mielessä palkitsevia, että käden jälki näkyy saman tien. Meillä voikukan alut odottavat myös kitkemistä. Onneksi tässä on nyt pitempi viikonloppu, joten ei muuta kun hihat heilumaan. Harmi kun aurinko ei ole näyttäytynyt moneen päivään täällä Uudellamaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat nautiskelun ammattilaisia =) Kitkeminen on palkitsevaa ja siksikin niin motivoivaa. Näin keväällä ilmakin on raikasta ja sitä jaksaa tehdä ilokseen. Heinäkuun kuumuudessa homma jo alkaa tökkiä...

   Poista
 3. Kivan näköinen blogi sinulla on.Kävin täällä ensimmäisen kerran ja liityin saman tien seuraajaksi. Tervetuloa vierailulle myös blogiini: http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/
  Mukavaa helatorstain ehtoota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa! Totta kai tulen vastavierailulle =)

   Poista
 4. Sateessa mennään ja jätski ei nyt ole ensimmäinen mieliteko, vaikka kieltämättä houkutteleva on kuva :D Noi kissat osaa kyllä ottaa kaiken irti pienestäkin auringon paisteesta ja ehkäpä meidän pitäisi ottaa vähän mallia vuorostaan kissoista ;-P
  Huippua motivoida itseään noilla kuvilla, pitääpä panna mieleen...kitkeminen ei ole niitä lempihommia, mutta kun lopputulos on aina niin ihanan palkitseva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadetta onkin riittänyt, ensin se olikin ihan tervetullutta, mutta nyt jo saisi riittää. Puutarhurin olisi hyvä ottaa mallia kissoista, liian vähän sitä muka ehtii nautiskella työnsä tuloksista =)

   Poista
 5. Hahaa, voi retkottavaa katinretaletta! :)

  VastaaPoista