sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Pelargonit sisälle


Nostin pelargonit sisälle. Tilanne on melkein historiallinen, sillä lähes aina olen yltiöoptimistisesti jättänyt ruukut liian pitkäksi aikaa syksyllä ulos ja pakkanen on tuhonnut pelakuut.Valkoinen yksilö oli ainut, jossa oli kukkia ja nuppuja niin paljon, että se pääsi paraatipaikalle aulaan. Yhden vein kellariin ja yksi pääsi tutulle talvipaikalleen viileään länsisiipeen. Nostin myös lankaköynnöksen sisälle. Luulin sen olevan yksivuotinen, mutta netistä selvittelin, että se onkin huonekasvi, joka viihtyy kesäisin ulkona. Saapi nähdä kuinka kauan voin pitää sitä tuossa aulan matalalla pöydällä, ainakin viime talvena kisut tykkäsivät latvoa sitä turhan ahkerasti. Mutta vielä se on rehevä =)Daaliat ovat nyt aivan parhaimillaan! Olen surutta leikannut kukkia maljakkoon, sillä mikä tahansa yö voi nyt koitua näiden kohtaloksi.


Kolmesta keväällä ostetusta juurakosta vain tämä pinkki on lähimpänä sitä, mitä lapussa luvattiin ('Bluesette'). Mistäköhän sekin johtuu, että lähes aina nämä ovat mitä sattuu? Juurakot on kuitenkin ostettu ihan puutarhamyymälästä eikä marketista. (Vaikka onkohan silläkään merkitystä...) No väliäkös tuolla, kaksi kolmesta on osoittautunut todella kauniiksi =) Voi kunpa viimeinkin onnistuisin näiden talvetuksen kanssa!Männytkin ovat hurjan kauniita syysväreissään. En ole ennen oikein huomannutkaan, että nekin pukeutuvat ruskan väreihin. 


Kaunista viikkoa kaikille 

2 kommenttia:

 1. Kauniit daaliat. Onnea talvetukseen. Sinulla on mielenkiintoinen blogi ja lisään sinut oitis blogiluettelooni.

  Hyvää viikonjatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa!

   Toivon todella että viimeinkin onnistuisin daalioiden kanssa! Taisitkin antaa talvetukseen hyvät neuvot jorin blogissa =) Niiden kanssa koetetaan!

   Poista