perjantai 6. tammikuuta 2017

Neulehuumaa


Jippijai! Olo on kuin voittajalla, kun sain elämäni ensimmäisen neuletakin valmiiksi. Eikä hommassa mennyt kuin vajaa vuosi! Kun alkuun oli päästy, meinasin posotella makuupussiksi asti, mutta onneksi huomasin lopetella vähän aikaisemmin =)


Takki neulotaan ylhäältä alas ja lisäysten jälkeen mallikerran muistaa jo ulkoa. Ilmainen ohje löytyy täältä eikä vierasta kieltä kannata pelästyä. Netistä löytyy useitakin valmiita neulesanastoja, itse käytin tätä. Ja jos osaat lukea ruutupiirrosta, et juurikaan edes tarvitse sanastoa avuksesi. Nappikiinnityksen joudun vielä korjaamaan, tuli sittenkin laitettua liian pienet. Ja jos nyt tikuttelisin toisen takin, tekisin hihoista kainalon kohdalta hieman väljemmät. Mahtuisi valahtaneet hauiksetkin paremmin pitkähihaisen puseron kanssa =) Muuten olen takkiin ihan supertyytyväinen.


Sen verran sävelsin, että neuloin takakappaleen sekä hihat sileänä neuloksena. Lankana on Dropsin Lima ja menekki oli tähän polvimittaiseen vajaat 700g eli 14 kerää riittää mainiosti.


Yksivärisen jättineuleen jälkeen piti päästä tekemään jotakin pientä ja värikästä. En olekaan tehnyt lapasia itselleni ööö... sitten ala-asteen. Kiilapeukalo on myös uusi tuttavuus, mutta ei ollut mitenkään hankala peloistani huolimatta. Guuglailemella "estonian mittens" löytyykin sitten ihan huikean kauniita malleja ja niistä valitessa saa parikin iltaa kulumaan helposti =)

Leppoisaa loppiaista teille! Jokos olette siivonneet joulun pois? Minä en ole vielä raaskinut =)

13 kommenttia:

  1. Ooh, miten kaunis villatakki. On siinä sen verran pintaa, ettei parissa illassa mitenkään valmistu. Aiemmin kudoin villatakkeja ja puseroita, mutta nykyisin käytän hyvin vähän villavaatteita, joten kaapissa seisoisivat. Nyt houkuttelee kovasti kirjoneuleet, mutta käsialani on niin tiukkaa, että niistä tulee peltiä. Aikomus on harjoitella ja opetella. Onneksi netti on pullollaan vinkkejä ja ohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between <3 Kirjoneuleisiin jää koukkuun ja ihania malleja on tulvaksi asti tarjolla. "Peltiset" lapaset olisivat juuri hyvät, ei menisi tuuli läpi.

      Poista
  2. Vitsit! On se vaan hieno tuo takki. Ja kirjoneule on aina ihanaa. Taidan guuglata estonian mittensiä myös :D T. Sisko k

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odottelen kieli pitkällä sinun versiotasi =) Guuglailussa on omat vaaransa, alkaa tehdä mieli yhtä sun toista =D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. P.S. Sähläsin eilen Bloggerin kanssa ja vahingossa poistin sut lukulistalta. Sitten yritin miettiä mikä ihme sun blogin nimi olikaan. Aliina Unelma blogi -hakusanalla en onnistunut löytämään, mutta onneksi tänä aamuna välähti mielessäni sana Haapalehto :)

      Mun Blogger on ruvennut piilottelemaan lukulistan blogeja enkä millään saa ratkaistua sitä ongelmaa.

      Joka tapauksessa hyvää uutta puutarhavuotta sinulle!

      Poista
    2. Kiitos Pauliina. Minäkin tykkään takista =)
      Blogger temppuilee joskus minullakin, eikä minulla ole antaa mitään neuvoja. Yrityksen ja erehdyksen kautta mennään. Toivottavasti saat sen jälleen toimimaan!

      Poista
  4. Todella kaunis neuletakki. Netti on oikea aarreaitta noiden ohjeiden suhteen, kunhan vaan jaksaa siellä surffata.
    Joulukuusi seisoo meillä vielä vankasti paikoillaan, samoin kuin muukin jouluinen sisustus.
    Ihanaa loppiaisen jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko. Nettiin meinaa välillä ihan hukkua, kun ei osaa valita kaikista ihanista malleista juuri sitä parasta. Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

      Poista
  5. Kaunis neuletakki! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista