sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Tulihan se ruska


Pari viikkoa sitten harmittelin sir Silverille, ettei taideta tänä syksynä nauttia lainkaan ruskan väreistä. Harmi osoittautui onneksi turhaksi, sillä puut ja pensaat ovat värittyneet nopeasti keltaiseen, punaiseen ja oranssiin. Mongolianvaahtera on yksi parhaimmista.


Koivuangervo on myös ihana. Monet pihan pensaista on valittu juuri ruskavärinsä perusteella.


Tämän kevään hankinta heisiangervo 'Amber Jubilee' on syksyllä pukeutunut tummanpuhuvaan asuun.


Kuunlilijat ovat kellastuneet vielä tästäkin.


Tämä näky onkin uusi: keskiympyrästä kaatunut riippahuurrepaju peitti ennen taustan pensaat kokonaan näkyvistä.


Tässä taustan pensaat vähän lähempää ja eri kuvakulmasta. Vasemmalla korallikanukka, keskellä keltakirjokanukka ja oikealla idänvirpiangervo.


Katsura sen sijaan on ollut joka vuosi vähän pettymys. Sen syysväritys ei ole ollenkaan loistava vaan päin vastoin värit vain haalistuvat siitä pois. Eivätkä ne lehdet edelleenkään tuoksu miltään!


Lopuun vielä yksi kukkakuva. Nimetön kärhö jaksaa sinnitellä öisistä nollalukemista huolimatta. Vielä ei luovuta kesästä kokonaan, vaikka tänään kannoinkin pelargonit sisälle haikein mielin. Nyt täytyy nauttia daalioista, kehäkukista ja jäljellä olevista krasseista, huomenna niitä ei ehkä enää olekaan. Aurinkoisia syyspäiviä kaikille!

10 kommenttia:

 1. Ruska tuli jotenkin yhtäkkiä ja varmaan se myös katoaa yhtä nopeasti. Meillä oli viime yönä ensimmäinen pakkasyö, mutta kärhö Ville de Lyon kukkii täysillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti tuli ja katosi, niihän siinä kävi. Minullakin kehäkukat ovat edelleen kukassa, vaikka ovat olleet kuurassa joka aamu.

   Poista
 2. Olen katsellut monesta blogista, miten ihmisillä on runsaasti erilaisia pensaita pihoillaan. Myös sinulla. Ne tuovat mukavasti vaihtelevuutta näkymiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pensailla saa niin nopeasti näkösuojaa ja muutosta maisemaan. Alkuun tuli istutettua pelkästään puita ja pensaita "tyhjään" pihaan. Onneksi nyt voi keskittyä enemmän kukkiin =)

   Poista
 3. Tänä syksynä puut ja pensaat ovatkin saaneet kauniin ja värikkään syysasun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetken loisto, joka ei kauaa kestänyt. Onneksi edes sen hetken.

   Poista
 4. Minäkin tykkään koivuangervosta, näin syksylläkin se on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koivuangervon kukinta ei ole mitenkään loistelias, taitaa moni näyttävämpi olla kukassa samaan aikaan ja varastaa huomion. Syksyllä se ei enää jääkään muiden varjoon =)

   Poista