sunnuntai 14. elokuuta 2016

Onneksi on daaliat


Paraatipenkin kesäkukat ovat viimein ehtineet kukkaan. Kylvin siemenet todella myöhään, muistaakseni kesäkuun puolella. Keväällä aina unohtuu, kuinka isoksi röyhytatar ryöpsähtää, nytkin osa taimista jäi täysin jalkoihin. Ensi vuodeksi pitää miettiä, mikä on penkin kohtalo. Kesäkukilla kestää turhan kauan tulla näyttäviksi, mutta toisaalta paikka on haastava monelle perennalle. Onneksi pitkien talvikuukausien aikana ajatus voi kirkastua.


Sateista huolimatta daaliat ja miekkaliljat ovat kasvaneet komeiksi. Nuppuja on varsinkin daalioissa paljon, miekkaliljoissakin vielä muutamia. Ostopussien kyljissä olleet kuvat näyttivät kukkien olevan lähes täysin samaa sävyä, mutta totuus on vähän toinen. Ei silti haittaa, tykkään molemmista.


Puutarhuroinnin ja arjen lomassa pitää muistaa myös levätä ja ottaa rennosti. Onneksi on hyvät mallit. Mukavaa viikkoa!

13 kommenttia:

 1. Kisut vievät nyt huomion kukista lähes kokonaan! Ihanat halimussut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne vievät =) Peti on niin mieluisa, että siinä levätään vaikka päällekkäin, jos muuten ei sovita!

   Poista
 2. Ihanat rentoutumiskonsultit taitavat suunnitella maailmanympärysmatkaa :) Minulla ei ole ollut moneen vuoteen gladioluksia, mutta ehkä ensi vuonna löydän niille sopivan paikan. Ne ovat näyttäviä loppukesän kukkijoita ja upeita maljakkokukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Toivottavasti ei sentään =) Vaikka eihän maailmanympärysmatka olisi ihme eikä mikään, jos Herra Fileas Fogg päättäisi seurata kaimaansa.

   Gladiolukset ovat aika vaivattomia ja palkitsevat kasvattajan helposti. Kapea kasvutapa ei vaadi paljoa tilaakaan, joten taidan minäkin laittaa näitä myös ensi vuonna.

   Poista
 3. Äidillä oli aikanaan röyhytatarta, juuri tuota hentoa, rentoa versiota. Se kaartuu todella kauniisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Röyhytatar on nauttinut runsaista sateista ja tuntuu ryöpsähtelevän tavallista enemmän. Minäkin tykkään sen kasvutavasta.

   Poista
 4. Voi miten ihanat kissat....kissat on niiiiiin.....<3

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis persikanvärinen daalia! :)

  VastaaPoista