sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kevätpuuhia

Lankaköynnös odottelee vielä sisällä säiden lämpenemistä.
Vihdoinkin olen päässyt sukeltamaan puutarhanhoitoon. Ajantaju on kadonnut ja syöminenkin on unohtunut. Olen säntäillyt haravan, istutuskuokan, multapussien ja pensassaksien kanssa sinne tänne ja saanut jopa jotain aikaiseksi. Kuvaaminenkin unohtui eilen auringon paisteessa ja tänään sitten satoikin vettä ja kamera sai jäädä sisälle.

Runkoruusussa näkyy uutta kasvua.
Uusi arjen rytmi on vienyt kaiken liikenevän ajan ja kylvötyötkin ovat jääneet tekemättä. Otinkin nyt riskin ja kylvin kaikki hankitut perennan siemenet kerralla, jos siten muistaisin kurkkia niitä varmemmin. Toinen vaihtoehto on, että unohdan kylvökset ja ne pääsevät sitten kaikki kuivahtamaan. Riskillä siis mennään!


Maljaköynnöksen pitkiksi venähtäneistä versoista otin ruukkuihin pistokkaita. Tökkäsin versot suoraan multaan, vaikka niistä vuosi leikattaessa maitomaista nestettä. Olisikohan pistokkaiden pitänyt ensin antaa kuivahtaa?


Löysin Tokmannilta ihanan värisiä päivänliljoja, jotka istutin ruukkuihin juurtumaan. Aika kalpeita ovat vielä.


Olin sattumalta löytänyt aiemmin täysin saman värisiä (ainakin kuvassa) gladioluksen sipuleita, jotka pääsivät samalla multiin. Lisäksi olin unohtanut, että talvella hankin pinounikko 'Flemish Antique'n siemeniä, jotka näyttävät pussin kyljessä olevan hyvin samaa sävyä edellisten kanssa. Kesällä luvassa on siis lohenpunaista juhlaa =)

Kaunista viikkoa kaikille!

Kylvetyt:
alppipiikkiputki
hopeapiippo
kesäneilikka
knautia 
loistosalvia
mirrinminttu 
siperianpallo-ohdake

6 kommenttia:

 1. Minusta kylvöksiä ehtii vielä hyvin tehdä. Itsekin laitoin vasta samettikukan siemenet multaan. Jos kevät/alkukesästä yllättää lämpimyydellään, niin nehän saa sitten ulos vankistumaan.

  Pitääkin käydä kellarissa vilkaisemassa mukuloita. Tuli mieleen noista vaaleista liljan aluista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että pikkutaimet ottavat kasvuspurtin =) Jos selviävät hengissä!

   Poista
 2. Minäkin olen sitä mieltä, että vielä ennättää tehdä kylvöksiä. Kiva miettiä kylvöksien kanssa, millaiselta ne sitten näyttävät puutarhassa. - Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin! Minustakin on kiva miettiä pikkuriikkisiä siemeniä kylvessä, miltä kasvit mahtavat näyttää viimein omalle paikalleen päästessään. Kiitos samoin!

   Poista
 3. Kevät puuhailua riittää.
  Ihana keväinen banneri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhailua riittää, onneksi talven jälkeen riittää intoa! Ja kiitos =)

   Poista