lauantai 4. heinäkuuta 2015

Kauraleivät





Kesäkuumalla ei paljon jaksa hellan vieressä päivystää. Mutta koska herkkusuun tekee silloinkin mieli makeaa, on nopeat pikkuleivät helppoja ja nopeita pyöräyttää. Tällä kertaa muunsin perusreseptiä niin, että lisäsin taikinaan kardemummaa (1-2 tl) ja rusinoita (pari kourallista).

2 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
200g sulatettua voita/margariinia
0,5 dl maitoa

Kuivat aineet sekoitetaan ensin kulhossa ja joukkoon lisätään voi ja maito. Nostellaan teelusikalla pellille pieniä kasoja. Muista jättää reilu leviämisvara! Paistetaan 200°C uunissa ja nautitaan kylmän maidon kanssa.

2 kommenttia:

  1. Nami, tämä on tuttu ja hyväksi havaittu resepti :). Rusinoita itsekin laitan, tulee tosi maukkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on niin hyviä =P Ei kauheen terveellisiä tosin, mutta herkuttelu on silloin tällöin sallittua =)

      Poista