maanantai 1. toukokuuta 2017

Kultainen toukokuu


Eilisaamun jälkeen tämän päivän lämpö ja vähälumisuus tuntuu lähes käsittämättömältä. Tai siis ehkä se eilinen tuntuu. Mutta niin tai näin, pääasia on, että nyt kukkii ensimmäiset krookukset! Ja lisää piippoja on näkyvissä.


Ihan salakavalasti lampeen on ilmestynyt kaksi muhkeaa kuturykelmää. Varma kevään merkki siis.

Jaahas, jaahas. Miltäs täällä näyttää?
Mutta mami! Et ole muistanut kastella tätä!
Lumituiskuun jätetty perennaruukku ei näyttäisi olevan moksiskaan saamastaan rajusta kohtelusta. Kasvien menettämisen uhalla kannoin ruukun ulos, sillä löysin muutaman kirvan lehdiltä ja pelkäsin ötököiden leviävän muihinkin taimiin.


Myös japaninvaahtera on päässyt nauttimaan ulkoilmasta. Tämä ruukku tosin kiikutetaan tarkasti joka ilta vielä sisään suojaan.


Sisällä ulkoiluvuoroaan odottavat pitkäksi venähtäneet daaliat. Kuvan oton jälkeen latvoin versot, sillä näiden istutusaikaa pitää vielä kotvanen odotella.


Yksi kevään merkki on myös Sir Silverin tämän kertainen kauh/nistus, jonka edistymistä kylmä kevät on myös hidastanut. Eli lämpöä kaivataan.
Toivon siis aurinkoa ja lämpöä meille kaikille!

6 kommenttia:

 1. Ah, todellakin, kultainen toukokuu! <3 Meillä taitaa muuten olla noita ihan samoja vihreitä muovisaaveja parvekepuutarhassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin jälkikäteen katsottuna toukokuu ei kovin kultaisena näyttäytynyt, mutta ehkä aika kultaa muistot tässäkin kohtaa =)

   Poista
 2. Toivotaan sammakolle lämpimiä säitä, että kutu kehittyisi poikasiksi. Låmpöä minäkin odottelen. Kuva japaninvaahterasta ja orvokeista portailla on aivan ihana kesäkuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin osa kudusta selviytyi nuijapäiksi asti, vaikka koviakin yöpakkasia oli. Minustakin kuva portailta näyttää ihan kesäiseltä =)

   Poista