maanantai 10. huhtikuuta 2017

Henkiin heräämisiä


Ankara kevätflunssa on pitänyt koko perhettä pedissä ja vienyt mehujen rippeetkin mennessään. Kauniit kevätpäivät on vietetty sisätiloissa lähinnä köhien ja auringonpilkuissa lämmitellen.


Kylvötyöt on yritetty pitää maltillisina. Idänunikot itivät vajaassa viikossa. Kylvin kokeeksi siemenlaatikon pohjalta löytyneen pussin, johon oli merkitty vuosi 2009. Ihan yhtä hyvin itivät kuin keväällä kaupasta tilatut.


Tsinnioista tuntui jokainen siemen lähtevän kasvuun parissa päivässä. Sirkkataimet ovat ihanan pontevia hentoisten unikoiden rinnalla.


Kauan olen haaveillut seinustan perennapenkistä, josta aikaiset sipulikukat ponnistaisivat heti lumien sulettua. Nyt on haave viimeinkin tarkoitus toteuttaa, ja rikkaruohojen kuritus aloitettu. Kesää varten paikka vaatii paahdetta kestäviä perennoja. ja mm. unikoita kaavailin tälle paikalle, mikäli selviävät hengissä ulos istutukseen asti.


Paraatipenkin päätin pyhittää daalioille tänä vuonna. Navettapiika antoi ihan huippuhyvän neuvon talvetettujen daalioiden herättelyyn. Sitä varten hamstrasin kaupasta 15 litran pesuvateja.


Kuivat juurakot vaan vateihin ja suihkulla päästelin haaleaa vettä päälle. Ei tainnut mennä kuin pari päivää, niin ensimmäiset lehdet olivat jo näkyvissä! Matonkuteella merkkasin sankoihin värikoodit, että pysyn kärryillä, mitä missäkin vadissa kasvaa. Koska näitä ei vielä voi ulos istuttaa, lisään henkiin herännäille juurakoille multaa.


Leppoisaa pääsiäisviikkoa kaikille! Syökää paljon hiiriä munia!

15 kommenttia:

 1. On se vain kumma, miten kasvin luonne näkyy jo pikkuriikkisessä taimessa. Toiset on tanakoita, toiset taas hauraan hentoja piiskuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Vaikka ihan kaikista kasveista ei samaa pysty sanomaan, aika monesta kylläkin.

   Poista
 2. Hyvältä näyttävät taimesi. Toivottavasti toivutte flunssasta ja saatte nauttia pääsiäisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli. Flunssa alkaa onneksi hellittää. Olisi ikävää syödä mämmiä maistamatta mitään =)

   Poista
 3. Hienot sangalliset sangot. Tuollaiset minäkin tarvitsen ja nimenomaan noudattaakseni Navettapiian vinkkiä, kuten sinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sangot olivat hyvä löytö paikallisen tavaratalon loppuunmyynnistä. Ja Navettapiian vinkki mitä parhain =)

   Poista
 4. Ihailen niitä, jotka jaksavat kasvattaa kukat siemenestä asti!
  Kevät nuhaa täälläkin, ei yhtään kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätnuha on jokavuotinen riesa. Tällä kertaa ärhäkkäämpi kuin pitkään aikaan. Siemenkylvöt on melko halpaa huvia, kaikki onnistumiset ovat pelkkää plussaa. Ja jos joku menee mönkään, aina voi ajatella kokeilevansa paremmalla onnella uudestaan =)

   Poista
 5. Ai, kiva juttu, että mun jorinoosta on jollekki jotaki hyätyä :) Sullonki fiksunnäkööset sangoot.
  Mullon ittellä muutama uus daalian juurakko vesiherätykses. Joriinit o viälä kellaris.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin! Kullanarvoinen vinkki, joka näytti toimivan sataprosenttisesti tällä kertaa =) Turhan aikaisin vaan laitoin, minä malttamaton.

   Poista
 6. Hyvää pääsiäistä sinulle Alina.

  VastaaPoista
 7. Hyvinvoivan näköisiä taimia! Hyvää pääsiäisen aikaa! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itäminen ei monesti ole ongelma. Mutta miten saada itäneet taimet pidettyä hengissä kesäkuulle asti? Siinä on minun kompastuskiveni. Joskus onnistuu ja joskus ei. Onneksi tämä ei ole niin vakavaa =)

   Poista
 8. Toivottavasti moni juurakko herää. Mukavaa Pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki hengissä, ihme! Kiitos Satu, samoin sinulle =)

   Poista