lauantai 3. joulukuuta 2016

3. Luukku


Vaikka tämä kakku tuo mieleen kesän, sopii se talviseenkin herkutteluun. Alkuperäinen ohje on täältä, mutta minä nimeän reseptin mieluummin Taivaallisen hyväksi mustikka-kaurakakuksi =)

Mustikka-kaurakakku
5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 munaa
150 g sulatettua voita

Täyte:
4 dl kuohukermaa
1 prk Mascarpone-juustoa
sokeria
mustikoita

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään taikinaksi. Taputtele seos leivinpaperille kahdeksi ison kakkupohjan kokoiseksi kiekoksi (ja huomioi, että pohjat leviävät hieman uunissa). Irtopohjavuuan reunoja voi käyttää apuna. Paista pohjia 175 asteessa n. 20 minuuttia.
Siisti pohjien reunat heti uunista otettua, eli leikkaa tummuneet kohdat pois ja muotoile levyt pyöreiksi. Jäähdytä hyvin ja irrota pohjat leivinpaperista lastalla. Siirrä toinen alustalle, johon kokoat kakun.

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta sokerilla suun mukaiseksi. Levitä puolet pohjalle, ja ripottele pinnalle reilusti mustikoita (pakastemarjat jäisinä). Nosta päälle toinen pohja ja lisää loppu kermaseos sekä reilusti mustikoita. Anna kakun tekeytyä yön yli jääkaapissa, jolloin pohjat pehmenevät helposti leikkautuviksi.

Ohje: Jenni Hoikkanen / Kaksi murua

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ON todella hyvää! Suosittelen lämpimästi =)

      Poista
  2. Tuntuu hyvältä reseptiltä taidankin heti kokeilla Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Kaurapohja on niin tuhti, että normaalin kokoisesta kakusta riittää isommallekin porukalle. Tosin tätä tulee myös syötyä enemmän =P

      Poista