perjantai 11. heinäkuuta 2014

Viikon väri: violetti


Ehdinpähän vielä mukaan! Viikon väri on siis violetti. Luulin, ettei minulla kuki mikään violeteista tällä hetkellä, mutta löytyihän niitä. Violettia ei löydy valtaisina yhtenäisinä alueina, mutta sen sijaan pieninä pilkkuina siellä täällä.



Tänä vuonna useammasta ruukusta löytyy violetteja kukkijoita. Tämä ruukkukukka olikin esillä jo aiemmin. Olikos se nyt tähtisilmä, vai timanttikukka vai mikä lie... Onneksi tuli helteet ja nuput alkavat avautua.



Harakankello on ihan itse löytänyt tiensä useampaankin kukkapenkkiin. Se on niin sievä nimestään huolimatta, että saa luvan kotiutua.



Tämä taitaa olla ukonkello. Näitä löytyy valkoisena, tällaisena hailakan liilana sekä vähän tummemman liilana.



Peurankello on soma. Nämä saisivat levitä vähän ärhäkkäämminkin, kuten monet muut sisaruksensa.



Näitä akileijoja putkahtelee milloin mistäkin. Nämäkin ovat ihan itsekseen kotiutuneet ja puutarhuri kiittää ja toivottaa tervetulleeksi =)



Kurjenpolvet eivät tykänneet lumettomasta talvesta ja tämä yksilö kukkii hyvin vaatimattomasti tänä vuonna. Onneksi ei sentään paleltunut kokonaan, kuten kävi muutamalle muulle taimelle. 



Hmmm... tämän daalian Piti olla tumman purppuran värinen, mutta... tällainen kukka siitä sitten tuli. Ihan nätti kuitenkin.



Sitten on vielä nämä kaksi, jotka ovat ihan siinä rajalla, ovatko ne nyt sitten violetteja? Sovitaan niin =) Pihakäenkaali on tavoiltaan vähän liian röyhkeä minun makuuni. Levittäytyy lupaa kysymättä mihin sattuu, eikä sitä oikein saa kitkemällä hävitettyä. Purppuramaksaruoho sen sijaan saisi minun puolesta tehdä samoin, mutta se tyytyy istumaan sievästi paikallaan. Ensi viikolla luvassa oranssia!


2 kommenttia:

  1. Violetin viileys on jotenkin niin ihanaa näin kesäisin. Vihreys saa tuon violetin nousemaan upeasti esiin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Olen hitaasti alkanut lämmetä violetille värille, ennen en tykännyt siitä lainkaan. Nyt se alkaa jo soluttautua puutarhasta sisätiloihin =)

      Poista