keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Päivän väri: valkoinen

Viikon väri olisi nyt violetti, mutta koska olen jo auttamattomasti myöhässä tämän tempauksen kanssa, niin aloitetaan valkoisella, sillä puutarhan valkoisista taitaa aika moni olla juuri nyt kukassa.

'Krinkled White' on avannut nuppunsa
Olisikohan tämä 'Festiva Maxima'? Tässä luki ostettaessa vain 'Valkoinen pioni' =)
Jasmikkeet ihastuttavat kukkarunsaudella ja tuoksulla
'Pohjantähdessä' on hauska nuppu keskellä kukkaa
Clematis 'Albina plena'
Köynnöksistä 'Pohjantähti' kukkii ensimmäisen kerran. Kasvi on uskomattoman nopea kasvussaan. Kärhö 'Albina plena' on istutettu tänä keväänä ja kukat ovat n. 10 cm:n korkeudella maasta. Toivottavasti tämä kasvaa yhtä kohisten =)

Lehtosinilatva on kukkinut jo kauan, eikä loppua vielä näy.
Jokin maksaruoho...
Aquilegia 'Lime sorbet' alkaa jo lopetella
Ketoneilikka 'Arctic Fire', kai tämäkin lasketaan valkoisiin?
Valkoista ketoneilikkaa uhkaa taistelun häviäminen rikkaruohoja vastaan, ehkä pitäisi mennä hätiin =)
Muurahaisista on se hyöty, että ne kuljettelevat kukkien siemeniä yllättäviin paikkoihin. Ketoneilikkaa löytyy nykyään monestakin eri paikasta. Ei hassumpaa!

'Sarah Bernhardt' syleilee hopeahärkkiä 
Pensashanhikki 'Abbotswoodin' alkusävelet
Kai tämäkin on otettava mukaan? Onhan se ihan kaunis.

Salakavalasti oli kaktuskin alkanut kukkimaan, vaikka ei kai näiden tähän aikaan pitäisi? Vähän varjoon se nyt jää, kun puutarhassa tykitetään täysillä. Olisi kannattanut säästellä syksyyn.

4 kommenttia:

  1. Tiesin että sulla on paljon erilaisia kukkia puutarhassa, mutta että yksistään valkoisia noin paljon. Ihania kuvia, se pionikin. .. T. Sisko k

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin muuten tosissani tätä kirjoittaessani, että suurin osa valkoisista on nyt juuri kukassa, mutta onhan niitä jo ollutkin ja vielä on tulossa. Mm tattaret, kaikki hortensiat ja joku alpikin minulla muistaakseni oli =) Näitä tuli kerättyä siihen musta-valkoiseen istutusalueeseen ja kiitettävästi niitä tosiaan löytyykin. Nyt voisi ottaa jonkun toisen värin keräilyyn... hmmm... olisikohan pinkki hyvä?

      Poista