perjantai 4. heinäkuuta 2014

Puutarhahaahuilua


Riemukas kotiintulotoivotus

Puutarhatauon aikana ajatukset ovat nollautuneet. Työhön tarttuminen tuntuu tahmealta, haahuilen pihalla kameran kanssa osaamatta oikein kuvatakaan mitään. Nurmikkokin pitäisi leikata, ennen sitä ei tee mieli ottaa kuin lähikuvia. 

Tämä on ostettu nimellä Paeonia lactiflora 'Krinkled White'

Lähes kaikki pionit ovat tällä hetkellä kukassa. Tässä on ihana hennon vaaleanpunainen sävy.


Riemukseni jasmikkeet ovat avanneet nuppunsa! Pensas on hetken aikaa niin kaunis, kun se on täynnä kukkia ja kukat tuoksuvatkin niin ihanasti. Muistiinpanoni ovat joidenkin vuosien osalta luokattoman huonot, en enää muista mikä lajike tämä tarkkaan ottaen onkaan. Mutta onneksi se ei vähennä kukinnan kauneutta.


Varjoisan paikan valamonruusu on aloittanut kukinnan noin viikkoa myöhemmin kuin auringossa kasvava. Ruusu säilyy hieman varjossa heleän vihreänä, eikä tähän puskaan iske toukatkaan. Taidan siirtää kaikki valamonruusuni tämän rivistön jatkeeksi.


Tuliaisiksi mökiltä saatiin metsän herkkuja. Lapset innostuivat niin, että kävivät kupillisen poimimassa joka päivä. Se riitti mainiosti piirakkaan ja vielä jäi naposteltavaakin =) Tuoreet marjat sopivat mielestäni parhaiten piirakkaan, jossa vain pohja käy uunissa. Päälle vatkataan kevyt kerma/smetana-vaahto =) ja siihen tuoreet marjat. Sen verran väsynyt olin kotiutumisesta, että unohdin kostuttaa pohjan, ja nautimme hitusen kuivempaa versiota. Parhautta oli, että kummipoika piipahti sitä myös maistelemassa. Onnea matkaan J!

2 kommenttia:

  1. Njamskis =) Eipä olekaan tullut käytyä metsässä vähään aikaan. Pitänee ehkäpä tehdä retki niin päästään täälläkin maistelemaan herkkuja =) Jasmikkeiden tuoksu on niin ihastuttavaa suorastaan viettelevää. Meillekin pitäisi ehdottomasti hankkia jokin ihanasti tuoksuva lajike =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä vuoden aikana ehtii unohtaa, miten tuoreet marjat on vaan niin hyviä =) Toisaalta mieleen iskee pieni haikeus ja paniikki, onko kesä jo näin pitkällä? Jasmikkeet on yksiä lemppareita, näitä(kään) ei oikein voi puutarhassa olla liikaa.

      Poista