lauantai 12. heinäkuuta 2014

Lampunvarjostimen tuunaus


Sir Silver lähti yllättäen lasten kanssa reissuun ja minä olinkin yhtäkkiä ihan yksin kotona! Toki karvainen herrasväki piti minulle seuraa, mutta niin hämilleni menin, että ensimmäisen puolen tunnin aikana en osannut muuta kuin metsästää kärpäsiä =) Onneksi muistin varjostinongelmani ja nopean nettisurffailun jälkeen päätin tarttua toimeen. 



Valkoiset lampunvarjostimet ovat harmittaneet minua jo pidemmän aikaa, koska 
a) ne ovat tylsät 
b) ne eivät ole enää valkoiset, vaan ruskeapilkulliset kärpäsenkakoista


Kankaan valinta tuotti hiukan päänvaivaa, tarjolla olisi ollut myös hempeän vaaleanpunaista kukkakuosia ja ruudullista turkoosia, mutta punainen tuntui olevan nyt juuri sopiva.


Alkukankeuden jälkeen homma oli todella helppoa! En purkanut vanhaa kangasta pois, vaan liimasin uuden kankaan sen päälle. Ensin piirsin summittaisen kaavan (reiluilla kääntövaroilla) kankaalle pyöräyttämällä varjostinta kankaan päällä. Yhteen varjostimeen kului n. 30x60cm pala. Leikkaus, napsnaps, silitys, suihsuih ja sitten vaan ohennettua liimaa varjostimen päälle. Kankaan venyttelin paikoilleen, leikkasin käänteet pienemmiksi ja liimasin ylä- ja alakäänteet sisäpuolelle. Homman olisi voinut jättää tähänkin, mutta minä halusin vielä somistaa varjostimet. Toiseen liimasin koristenauhaa ja toiseen ompelin helmiä. Tykkään molemmista! Kumpi on sinun lempparisi?

Tosin nyt lampun jalka ei miellytä silmääni ja tuumailinkin, mitä jos maalaisin ne mustiksi? Maaliakin olisi... =)

2 kommenttia:

  1. Molemmat on hienompia :-) sopivat pannuihin. En erota oikein kummassa on nauha ja kummassa helmet. Kauniit jokatapauksessa. Joudutko nyt jatkamaan ompelemalla uudet verhot, tapetoimaan seiniä jne? Joskus yksi asia sisustuksessa johtaa toiseen...:-) T.Sisko k

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, kuvaaminen vasten ikkunaa ei ole helppoa =) Mutta tuossa ylimmässä kuvassa on helmiä ja tuo missä on vain yksi nauha, on liimattua koristenauhaa. Sir Silverkin totesi lamput nähtyään, että verhot pitäisi vaihtaa, eli kai tässä on jotain tehtävä =D

      Poista