sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kärhötuki


Viikonloppu hurahti jälleen ohi nopeaan. Voikukka-armeija meinaa saada minut sekoamaan, mihin vain katseen kääntääkin, niin joka paikassa loistaa keltaisia palloja. Mistä niitä oikein riittää?Norjanangervo on yksi suosikkipensaistani. Harmikseni se on myös pitkäkorvien suosiossa, onneksi  pensaita ei kuitenkaan syödä kokonaan.


Kultatyräkki loistaa keskiympyrän laidalla. Taaempana ruusujuuren tiivis pallo. Tyhjät välit täyttyvät metsämansikalla kesän mittaan. Mistä lie sekin osannut tulla tähän?


Keskiympyrän keskellä olevan kiven päällä kasvaa patjarikko. Kasvi viihtyy, vaikka sillä ei ole yhtään multaa, mitäköhän ravinteita se kivestä saa?Susiportilla alppikärhön nuput ovat valmiina. Kärhö uhkaa karata portista pois kohti lähellä kasvavaa tuijaa. Pitäisiköhän minun tehdä karkulaiselle jotakin?Uudet kärhöt pääsivät viimein maahan, kun saimme pystytettyä niille tuen. Vasemmalle istutettiin 'Westerplatte', keskelle 'Jackmanii' ja oikealle 'Ville de Lyon'.Mietin pitkään, millaisen tuen kärhöille haluan ja viimein törmäsin netissä vastaavaan toteutukseen, johon tykästyin. Pystytolppiin kiinnitetään vielä puutappeja kärhöille "tikapuiksi", mutta toistaiseksi niillä ei ole kiire, kun taimet vasta juuri ja juuri pilkistävät maan päällä.
Yläpuu tuettiin paikoilleen hyllynkannattimilla. Voi kunpa köynnökset menestyisivät tuossa ja kiipeäisivät ylös asti! Ja kuinka ihanaa tuohon olisi syksyllä ripustaa tunnelmavalot...

Tervetuloa lukijakuntaan Marika! Lapsilla viimeinen kouluviikko edessä, mihin se toukokuu oikein hävisi?  


Edit: Tässä vielä linkki Kahelinkulman blogiin, josta idea köynnöstuelle löytyi.

6 kommenttia:

 1. Ihanat tunnelmakuvat puutarhastasi.

  VastaaPoista
 2. Hieno köynnöstuki, saatanpa kopioida omaan puutarhaan.

  VastaaPoista
 3. Tervehdys puutarhaan hurahtaneet muutkin!
  Itse olen tehnyt kaikenlaisia tukirakenteita moninaisille kasveille harjateräksestä ja betoniverkosta. 6-8 mm: n teräksiin saa kauniisti koukeroita ja ympyröitä eri paksuisilla putken pätkillä ja auton vanhalla jarrulevyllä, sillä jossa on "tuuletusreiät" levyjen välissä. Tukevasti vaan ruuvvipenkkiin kiinni putket ja jarrulevyt ja eikun taittelemaan teräksiä hauskoille mutkille ja vaikka vieteriksi.
  Hyvää talvenaikaa, jolloin on "aikaa" suunnitella kevättä ja kesää.

  VastaaPoista
 4. Harjateräs ja betoniverkko ovat monikäyttöisiä. Pitääkin sir Silveriltä pyytää vanhoja jarrulevyjä! Kiitos vinkistä =)

  VastaaPoista