sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Ensimmäiset narsissit


Sää on ollut tänään keväisen vaihteleva, olemme saaneet nauttia auringosta ja vesisateesta ja saimmepa myös pienen raekuuron niskaamme. Aurinko houkutteli ensimmäiset narsissit avaamaan nuppunsa. Perinteinen keltanarsissi on hieman liian keltainen minun makuuni, onneksi niitä on saatavilla monen muunkin sävyisenä.


Siperianlehtikuusten alla majaileva vuorenkilpi aloittelee myös kukintaansa. Lehtikuusen tupsut ovat aika söpöjä =)


Tein lehtikuusten alle koemielessä kylvöksen, johon sekoitin kahta eri sävyistä purppuratulikukkaa ja harmaakäenkukkaa. Ohjeessa kyllä sanottiin, että kylvetään ulos vasta kesäkuussa, mutta päätin nyt elää vaarallisesti ja kylvää siemenet näin aikaisin. 


Näistä tarmokkaista versoista olen kovin onnellinen ja kiitollinen Sain viime kesänä herttaiselta naapurin rouvalta muutaman varjoliljan sipulin. Vaikka hoivasin niitä kaikella taidollani, ne ottivat siirrosta nokkiinsa ja painuivat mullan alle melko pian istutuksen jälkeen. Ehkä ne halusivat vain hetken tuumailla uutta olinpaikkaansa =)

6 kommenttia:

 1. Varjoliljat ovat upeita ja lisääntyvät pikkuhiljaa kasvupaikallaan. Lämpöisiä säitä odotellessa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon että taimet kotiutuvat ja lisääntyvät hurjasti =) Lämpöä todella kaivattaisiin, niin kasvu roihahtaisi vauhtiin.

   Poista
 2. Mukavaa, että kävit kommentoimassa. Näin löysin reitin sinun blogiisi ja tännehän jään vakkarilukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Tervetuloa! Oma blogisi näyttää ihastuttavalta =)

   Poista