lauantai 9. toukokuuta 2015

Äitienpäivän aattona


Tänään oli niin kylmän tuntuinen päivä, etten aikonut mennä ulos lainkaan. Ilta-aurinko kuitenkin houkutteli ja sain siistittyä takapihan istutusalueita, jotka uhkaavat kokonaan villiintyä. Susiportti on taas nimensä veroinen; kaatumispisteessä. Tein pikakorjauksen, mutta asialle pitää pian tehdä jotakin tai muuten kärhöjen käy huonosti.


Kukkapenkin taustana ollut risuinen ruusuaita pistettiin viime keväänä matalaksi ja jo loppukesästä eroa ei juuri huomannut. Sain kitkettyä kahdeksanmetrisestä penkistä noin kaksi metriä polun puolelta. Ruusun puolelta kitkeminen onkin sitten työläämpää, kun pitää varoa mahdottoman piikkisiä oksia ja toisaalta pieniä siementaimia. Nytkin ehdin jo löytää vaikka kuinka monta muuttoa kaipaavaa pikkuista alkua, jotka kaipaavat pääsyä väljemmille vesille.


Puutarhakierrosta tehdessäni pistelin samalla valmiit nimikyltit puiden ja pensaiden juurille. Läheskään kaikille ei kylttiä ole vielä tehty, mutta tätä työtä voi tehdä sitten talvella, kun muut puutarhahommat ovat tauolla.


Lipputangon juurella orkideanarsissi 'Thalian' nuput ovat vielä aika suppuisia.


Terassin vieressä kasvava vaahtera on tehnyt ensimmäiset kukkansa. Kukat ovat tosi söpöjä lehdettömässä puussa.


Hain pyöräkorin kellarista ja laitoin sen paikoilleen terassin kaiteeseen. Muratti oli säilynyt hengissä, vaikken ole kastellut sitä sen jälkeen, kun kannoin sen syksyllä kellariin. Ensi yöksi on luvattu aika kylmää, toivottavasti petuniat selviävät!


Ruukussa olevat helmililjat alkavat olla kukintansa lopussa, kun taas maassa olevat ovat vasta nostaneet kukkavanansa näkyviin lehtien suojista. Suloista äitienpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti