tiistai 19. elokuuta 2014

Uusia istutusalueita


Tänä vuonna uusia istutusalueita on syntynyt lähes kuin sieniä sateella. Yksi asia on johtanut toiseen ja ketjureaktio on ulottunut lähes joka puolelle puutarhaa. Tästä kohtaa se kaikki alkoi...


Musta-valkoisen istutusalueen viereen syntyi uusi "perunamaa", niin kuin naapuri sitä nimitti =) No, perunaa ei tuosta kyllä (vielä) löydy, mutta jotakin muuta.


Etualalla mustavalkopenkin hortensioiden takana "perunamaa" ja sen takana kivisola, johon olen kaavaillut pari hauskaa juttua, mutta niiden toteuttaminen taitaa jäädä ensi vuoteen.


Yllä mainittujen istutusalueiden edessä on tämä möhkäle, joka on saanut multapedin ympärilleen, mutta viimeistely uupuu vielä.


Leikkimökin vieressä majaileva kivi on saanut muutaman kuunliljan vieruskaverikseen, mutta kovin tyhjää tuossa(kin) vielä on. Pari tähtiputkea ainakin taitaa saada siirtoluvan =)


Tässä sama kivi vielä ennen kuunliljoja ja vähän toisesta suunnasta kuvattuna.Takapihalla kivet ovat asettautuneet poikki ja pinoon. Kivireunan loppuunsaattaminen viivästyi, kun osaa murikoista tarvittiinkin lampea reunustamaan. Tänään haimme yhden kuorman vastapuidun pellon poikki, mutta näyttää siltä, että ainakin yksi reissu on vielä tehtävä. Sitten taitaa jo riittää kivityöt tältä vuodelta!Pitäisi vielä keksiä, mitä kaikkiin näihin uusiin penkkeihin oikein istuttaisi. Olen uppoutunut sopivien vesikasvien etsimiseen niin, etten ole muistanut tutkailla muiden alueiden kasvivaatimuksia ollenkaan, hups! Nyt odottelen, että taimikaupoissa alkavat syysalet ja toivon, että osun sopivasti johonkin kultasuoneen, muuten kaikkien näiden alueiden kasvittamiseen menee omaisuus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti