keskiviikko 27. elokuuta 2014

Eleganssia purppuraa


Elokuun alussa kukintansa aloittanut viinikärhö 'Purpurea Plena Elegans' kukkii hillittömästi sateista piittaamatta. Se on kivunnut terassin kaiteen yli ja kurkottelee siitä vielä metrin verran eteenpäin. Tässä se halailee lankakäynnösruukkua.Kurkistus kaiteen yli paljastaa lisää kukkia. Nuppujakin on avautumatta vielä vaikka kuinka!Yksittäinen kukka on aika pieni, n. 5-7cm. Mutta määrä korvaa monin verroin koon. Lisäksi kukan alapuolikin on koristeellinen. Ihastuttavan suositeltava kärhö 


Samaa eleganssin sävyä on odotettavissa gladioluksen nupuista, jotka onneksi taitavat vielä ehtiä kukkia. En esikasvattanut näitä tänä vuonna ja kukinta on huomattavasti myöhäisempää kuin aiemmin.
Tämäkin kaunotar vasta aloittelee. Daalioilla tein kokeen tänä vuonna: esikasvatin kaikki yhtä aikaa, mutta tämän yhden latvoin toukokuun lopulla. Ero on huima, muut daaliat ovat kukkineet jo heinäkuusta lähtien, tämä vasta viikon verran! Mutta Hagley jatkaa edelleen! Onnettoman pieneksi jääneestä tuesta johtuen se on joutunut kumartumaan kaksinkerroin, mutta näin kukat ovat toisaalta paremmin nähtävillä. Pata löytyi kierrätyspisteestä niinkuin sen sisältökin. Siinä riittää mieluista puuhasteltavaa talven pimeille illoille, kun puutarhakaipuu valtaa ja kevääseen on vielä matkaa. Mutta enempää en paljastakaan, näette sitten aikanaan =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti