perjantai 15. elokuuta 2014

Lampitunnelmia


Kurkistus omenapuun alta. Jos olet tarkka, voit erottaa suihkun =)



Vastapäisestä suunnasta katsottuna suihku näkyy jo kunnolla, mutta niin näkyy tekemättömät työtkin. Lammen takareuna tarvitsee lisää kiviä ennen kuin muovi voidaan leikata oikeaan korkeuteen. Kivet taasen ovat keskellä naapurin peltoa, jonne ei ole asiaa ennen kuin puintityöt on tehty. 



Etureuna on jo siistitty. Emme tiedä miten oikeoppinen ratkaisumme on, mutta päätimme nostaa muovin kivien takaa pystyyn estämään multien valumisen sade- tai kasteluveden mukana lampeen. Kunhan kasveja saadaan lisää, reuna toivottavasti jää piiloon niiden alle.


Kuva täältä
Puutarhanetistä lueskelin, että lammen reunojen peittäminen rahkasammaleella estää levänmuodostusta. Sitä on jopa käytetty uima-altaissa kloorin korvikkeena! Sammal olisikin hienon näköistä reunakivien päällä. Ongelma vain on, että mistä sitä ottaisi ja miten sen saisi kotiutumaan? Sammaleen keruu kun ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Tontilla kasvaa yhdessä kohtaa vähän rahkasammaleen näköistä mätästä, mutta ihan takuuvarma en ole lajintunnistuksestani. Mutta haittaakohan se, jos vahingossa laitankin väärää sammalta, ehkä ei.

Ensi kerralla sitten jo jotain muuta kuin lampea =) Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti