tiistai 12. elokuuta 2014

Näkymiä


Sitä vaan, että puutarhasta voi nyt bongata tällaisen näkymän =)


Voin kertoa, että muutama hikipisara (melkein kyynelkin) tuli vuodatettua, ennen kuin tähän asti päästiin. Eikä helle helpottanut asiaa yhtään.


Nyt on viimeinkin odotetuin työ jäljellä, reunaistutusten muokkaaminen! Jotakin rönsyilevää tuo vaatii, koska muovi ei täysin peity reunakivillä. Mietinnässä on ainakin lamoherukkaa, tuivioita, päivänliljoja sekä kurjenmiekkoja. Myös veteen haluan istuttaa jotakin, jotta lampi näyttää luonnollisemmalta ja koska kasvit kuulemma parantavat vedenlaatua. Lumpeesta haaveilen... mutta myös jotakin, joka viihtyy matalammassa. Ehdotuksia? Olen vähän pihalla näissä vesikasviasioissa.


Loppuun kuva puutarhan (tämän hetken) upeimmasta kukkijasta. Pallohortensiakin voisi sopia lammen reunalle. Hmmm... Tätä pitää nyt hetki miettiä!

6 kommenttia:

 1. Kauniita lampinäkymiä, se on varmasti edestään vuodatetun hien ja kyynelten arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Hassua miten yllättävältä lampi omassa pihassa tuntuu, vaikka tätäkin on tehty lähes kuin Iisakin kirkkoa. Pientä istuskeluryhmää se nyt kaipaa kaveriksi, jotta siitä tulisi myös nautittua.

   Poista
 2. Upea! Muuta en voi sanoa.
  T. Sisko k

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkka rajaus on a ja o! Ympäristö ei ole vielä kummoinen, kun reunat on osittain siistimättä. Kestää varmaan vielä pari vuotta ennenkuin kasvillisuus peittää reunat kunnolla ja lampi "kotiutuu" paikalleen. Mutta on se aika kiva ❤️

   Poista
 3. Hienon näköistä! Miten muuten pallohortensiat ovat kestäneet talvea, siirrätkö ne sisätiloihin vai riittääkö peittely, tms.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Keskeneräistä vielä, mutta pikkuhiljaa...

   Pallohortensiat ovat kestäneet oikein hyvin. En edes peittele niitä mitenkään talveksi. Oksat paleltuvat yleensä lumirajan yläpuolelta, mutta se ei haittaa, koska leikkaan ne joka tapauksessa noin 10cm korkeudelta. Tällöin kukista tulee huomattavasti suuremmat kuin vanhoihin oksiin, kokeiltu on =)

   Poista