perjantai 10. huhtikuuta 2015

Kevätkukkia!


Kameran puutteessa joudun tyytymään kännykällä kuvattuihin pikaräpsyihin. Harmillista! Toivottavasti saan sen pian kuntoon! Iloa sen sijaan tuovat pihan ensimmäiset kevätkukat (lumikellot luetaan minusta talvikukkiin =)). Nämä ovat muistaakseni kasvitieteellisä krookuksia. Niiden kukat ovat pienemmät ja ne kukkivat isokukkaisia krookuksia aikaisemmin. Jostain syystä en ole kuvannut niitä viime keväänä, mutta kaksi vuotta sitten ne olivat vielä kukassa 10 päivää myöhemmin.


Rakastan krookuksia! Miksi on ole istuttanut niitä pihaa täyteen?? No tiedän, ennen ajattelin, ettei näin pieniä kukkia edes huomaa, mutta olinpa väärässä! Tuntuu, että talven jälkeen kuolleelta näyttävässä maassa nuppineulanpäänkokoinenkin kukka tulisi huomatuksi. Eivätkä nämä ole edes mitään pieniä, niitä pitää vaan ihastella vähän alempana =) Pistetäänpä muistiin, jos syksyllä saisi parannuksen tähänkin asiaan! Krookukset ovat ihania siinäkin mielessä, että niiden kukinta ei näytä taantuvan lainkaan samassa määrin kuin tulppaanien.


Pitkään olen odottanut myös sinivuokkojen avautumista ja tänään se sitten tapahtui. Kiitos sisko m, että jaoit näitä aikoinaan Viime vuoden takapihan mylläyksessä muutama taimi näyttää hävinneen, mutta onneksi olivat nämä yksilöt toisaalla turvassa!

Huomiseksi on luvattu mahtavaa ulkoilusäätä ja minulla ei ole viikonlopulle rästihommia tehtävänä, jippii! Minä aion kadota puutarhaan koko päiväksi =)


Ja hei, tervetuloa lukijoiksi Satu Kukkaiselämää ja Kati - tavallista arkea!

4 kommenttia:

 1. Kiitos, kiitos :)
  Oikein hyviltähän nuo kännykällä otetut kuvat näyttävät. Kauniita kukkasia.

  VastaaPoista
 2. Ihanat krookukset ! Sinivuokot ovat kuitenkin minulle ne kevään ihanimmat kukat. Lapsena ne olivat kevään ensimmäiset kukkijat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinivuokot ovatkin ihastuttavia! Minä taidan muistaa lapsuuden kevätkukista pelkät leskenlehdet =) Niitä en kaipaa omaan pihaan!

   Poista