lauantai 21. helmikuuta 2015

Neuletunika

Riippahuurrepaju on päättänyt, että kevät on alkanut
Tekemättömien töiden sumaa ei auta purkaa kuin yksi kerrallaan. Aloitin siitä tärkeimmästä, eli neuletunikan valmistamisesta ;)


Yritin kuvata valmista neuletta sinä ainoana aurinkoisena päivänä, joka hiihtolomalle osui, mutta tuuli tempaisi henkarin mukaansa ja otokset ovat sitä luokkaa. (Vekit tulivat kaappisäilytyksen aikana, en jaksanut höyryttää neuletta uudestaan kuvaa varten.)


Malli on Drops Designin Athena ihan vain pikkuisen muunneltuna ;) Neule valmistetaan ylhäältä alas neuloen pyöröpuikoilla ja täytyy sanoa, että tätä oli helppo ja ihana tehdä! Tein varmuuden vuoksi yhtä kokoa isomman ja tunikasta tuli mukavan väljä. Muunsin mallia niin, että tein siitä reilusti pidemmän ja "hihoihin" neuloin kolme kerrosta joustinta. Lankaa meni vähän yli 400g. Suosittelen kyllä vaikka ensimmäiseksikin neuleeksi, haaveilen jo toisesta samanlaisesta...


Joten siis päivän asu, olkaa hyvä :)


Myös rouva M on ahkeroinut, mm. lattiamaalauksen kimpussa ja "lakkasi" varpaansa punaisiksi. Silloin ei naurattanut, mutta nyt voi jo vähän hymyillä. 

Meillä on pian paluu arkeen edessä, hyvää viikonloppua kaikille!


2 kommenttia: