maanantai 17. heinäkuuta 2017

Mökillä!


Puutarha on saanut tänä kesänä rehottaa lähes omassa onnessaan. Pitkän tauon jälkeen innostuimme sen sijaan tekemään pientä kunnostusta sisätiloissa. Koska omassa pihapiirissä riittää työtä enemmän kuin tarpeeksi, emme ole kaivanneet omaa kesämökkiä. Nyt sellaisen kuitenkin yhtäkkiä saimme! Mökkimatkaa kertyy yhteensä 35 askelta ovelta ovelle sisäkautta kuljettuna. Ulkokautta pääsee jopa hieman vähemmällä.


Kunnostus lähtikin käyntiin siitä, kun Sir Silver päätti "ihan vaan siivota" länsipäädyn kuistin. Tarinan mukaan koulun opettajatar piti aikoinaan kuistilla kovilla pakkasilla lehmäänsä. No me emme ole tilaa sentään navettana pitäneet, mutta kaikenlaisen sekalaisen tavaran varastona kuisti on toiminut.


Siivouksen jälkeen oli vuorossa lattian maalaus. Koulun aikana kaikki lattiat on maalattu samalla kakanruskean sävyllä. Uusi sävy on "koulun valkoinen", joka saadaan, kun varastosta löytynyt valkoinen lattiamaali sävytetään edellisten projektien ylijäämämaaleilla.


Suurimman muutoksen Sir Silverin käsittelyssä koki kuitenkin rapistunut ulko-ovi. Kun rikkinäiset paneelit poistettiin ja tilalle laitettiin lasit, kuoriutui rumiluksesta oikea kaunotar. Muuta remonttia tila ei sitten kaivannutkaan. Pöytää lukuunottamatta kalusteet ja sisustus kaiveltiin eri puolilta taloa.  


Kuistilla on nautittu jo useammat kahvit, vaikka sisustus vielä hiukan kesken onkin. Seinällä oleva Amerikan kartta voi laittaa vaikka haaveilemaan Karibialle purjehtimisesta. Ja pöytäliinassa kukat kukkivat iloisesti eikä rikkaruohoista ole tietoakaan! Nautitaan siis kesästä: puutarhassa, mökillä, kotona tai miten parhaaksi kukin kokee =)

10 kommenttia:

  1. Ihana. Onnea 'mökistä'!
    Ihanaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Marliska! Samoin sinulle =)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Satu =) Vähän liiankin söpö, pientä rouheutta kaipaisi, mutta pikku hiljaa... =)

      Poista
  4. Ei ole paha mökkimatka ollenkaan! Sööttiä tuli.

    VastaaPoista
  5. Raikas ja iloinen kesämökki. Tuollaisen mökkimatkan jaksaa kovankin työviikon jälkeen.

    VastaaPoista