tiistai 3. tammikuuta 2017

Neljä kuvaa vuodesta

Joulukuun alussa Marliska ojensi minulle blogistaan Rosanpunaista kultaa haasteen, jossa tarkoitus on julkaista neljä kuvaa eri vuodenajoilta. Lupasin palata asiaan joulukalenterin jälkeen. Haaste on kiertänyt jo monessa blogissa ja tästä pääset kurkistamaan Marliskan upeat kuvat vuodenaikojen vaihtelusta. Ohjeet haasteeseen olivat seuraavat:

"Postaukseen toivoisin neljä kuvaa, jotka on otettu eri vuodenaikoina.
Mukana voi olla uusia ja vanhoja sekä jo julkaistuja kuvia.
Mukaan voisi haastaa neljä blogiystävää.
Haasteeseen voi vastata, jos haaste tuntuu hyvältä."
 
Kevään heleys
Täytyypä sanoa, että neljän kuvan valitseminen oli ihan hurjan vaikeaa. Päädyin lopulta kuviin siperianlehtikuusista, jotka kasvavat talomme päädyssä. Kuvat eivät ole kauneimpia puutarha- tai vuodenaikakuviani, mutta nämä puut liittyvät talomme historiaan ja ovat siten meillekin tärkeitä.

Kesällä puutarhuri tiirailee latvuksen sijaan maata =) Yhtään kuvaa kokonaisista kuusista kesäasuissaan en löytänyt arkistosta.
Kotimme on vanhassa kansakoulussa, joka valmistui vuonna 1917. Tänä vuonna juhlimme siis sekä Suomen että kotimme 100-vuotissynttäreitä. Lehtikuusia on seitsemän, yksi jokaista koulun ensimmäistä oppilasta kohti.

Syksyn ruskaa
Alunperin luulimme, että puutkin on istutettu vuonna 1917, mutta muutama vuosi sitten kuulimme, että ne olisivatkin huomattavasti nuorempia, ehkä joskus 1950-luvulla istutettuja.

Lehtikuusten talvimuotia
Vaikka seitsemästä suuresta lehtikuusesta tulee vuoden mittaan hirmuinen määrä roskaa, en luopuisi niistä. Vuodenaikojen vaihtelut näkyvät niissä kauniisti ja talomme historiaan liittyvä tarina tekee niistä erityisiä. Toivon mukaan puut elävät vielä pitkään meidän jälkeemmekin.

Jätän nyt jakamatta haasteen eteenpäin, mutta jos innostuit aiheesta niin ole hyvä ja ota mukaasi! Oikein hyvää ja onnellista alkanutta vuotta 2017 teille jokaiselle!

12 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat ja kiva nähdä komeat lehtikuuset eri vuodenaikoina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu =) Lehtikuusi on kaunis ja nopeakasvuinen puu. Ainoa harmi siinä on roskien määrä, mutta viimeistään keväiset lehtitupsut saavat minut taas heltymään =)

   Poista
 2. Hieno valinta vuodenaika kuviksi ja tarina tekee niistä erityisen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marliska <3 Minusta puiden tarina on ihana. Olisi ollut mahtavaa tavata joku näistä ensimmäisistä oppilaista.

   Poista
 3. Mahtavia ja komeita kuusia! Haluaisin istuttaa omallekin pihalle lehtikuusen, mutta mistä löytää taimia? Lapsuudenkodissani kasvaa lehtikuusia ja olen koittanut tiirailla näkyiskö pikkutaimia, mutta en ole löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuset ovat kasvaneet komeiksi. Lehtikuusi siementää kyllä tehokkaasti, kannattaa vielä tiirailla pikkutaimia. Taimi on pienenä kovin hento ja erottuu heinikosta todella heikosti, eli tarkkaan saa katsoa. Nettikauppa Forestumilla on ollut edullisia siperianlehtikuusia myynnissä. Kannattaa kysellä, jos et löydä siementaimia lapsuudenkodistasi =)

   Poista
 4. Onpa komeat lehtikuuset. Jos meillä olisi isompi tontti, lehtikuusi olisi ehdoton istutettava. Se on upea kaikkina vuodenaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtikuusi on kieltämättä kaunis, mutta kuusen aluset ovat ympäri vuoden täynnä roskaa ellei käyttele haravaa ahkerasti. Tästä huolimatta olemme mekin antaneet myös siementaimien kasvaa. Keväiset lehtitupsut ovat hellyttävät =)

   Poista
 5. Komeita ovat! Hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 6. Komeat korkeuteen kurottavat lehtikuuset. Meiltä löytyy vain yksi lehtikuusi ja sekin vielä aika nuori noihin teidän puihinne verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtikuusi on aika nopeakasvuinen. Toivottavasti saamme joskus tietää tarkan istutusvuoden, se olisi kiinnostavaa talon historian kannalta.

   Poista