tiistai 5. heinäkuuta 2016

Kannonhattuja


Olen keväästä asti haaveillut tekeväni pihassa oleville kannoilla kattoja, mutta toteutusvaihtoehdot ovat olleet liian haastavia minun nikkarointitaidoilleni. Tänään bongasin netistä (voi itku kun en laittanut sivua talteen!) niin helpon toteutustavan, että jopa minä ajattelin selviäväni siitä.


Kun tarvikkeetkin löytyivät sopivasti nurkista niin hetihän sitä oli lähdettävä kokeilemaan. Pohjana on puretun pönttöuunin hattu, joka napsahti sopivan tiukasti kannon päälle. Päällystin hatun kanaverkolla ja sitten ladoin sammalta verkon päälle. Vielä toinen verkko sammalen päälle ja: tadaa! Se on siinä!


Tämä kanto on lammen vieressä vähän ongelmallisessa paikassa. Talvisin ja keväisin tähän kertyy lumien sulamisvesiä ja ennen roudan sulamista paikassa saattaa olla useiden senttien syvyydeltä vettä. Lisäksi tuohon kohtaan on levinnyt ihan hurjasti vuohenputkea, jota en meinaa saada hävitettyä millään. Millä tavoin te olette päässeet vuohenputkesta eroon?


Laiton kannon juurelle nyt ruukussa olevan ruusubegonian. Mahtaisikohan kotkansiipisaniainen pystyä kilpailemaan vuohenputken kanssa ja selviämään talvimärkyydestä? Ajattelin kokeilla.


Koska vauhtiin oli päästy, piti sitten toisellekin kannolle askarrella hattu. Tätä nostin hieman laittamalla nurin päin olevan ruukun korottamaan harjaa korkeammalle. Tämän kannon ympärys odottaa vielä kasvillisuutta, mutta eiköhän se tästä kohta lähde etenemään. Vielä löytyy pihasta yksi kanto, jolle hatun voisi askarrella...


Loppuun kuvat Sir Silverin taidonnäytteestä; täysin entisöity pompannappi, jolla aiomme huristella tänä kesänä, jos ei muuta niin ainakin jätskille =)

16 kommenttia:

 1. Meilläkin on mökkipihalla kantoja vaikka kuinka. Johonkin lahoon kantoon olen kaivanut sisukset pois, laittanut multaa ja istuttanut kukan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoja kantoja on vaikea hävittää käsivoimin, pitää käyttää luovuutta niiden maisemointiin. Onneksi netistä löytyy ideoita tähänkin =)

   Poista
 2. Hieno idea! Näyttää tosi hauskalta. Mutta miksi vuohenputkesta pitäisi päästä eroon? Herkullinen salaatintäyte keväällä ja kaunis kukkija myöhemmin kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin, ehkä minun täytyy vain muuttaa ajattelutapaani vuohenputken suhteen =)

   Poista
 3. Onpas hienot kannot, en ole tuollaisia nähnytkään. Ja tuo auto! Sillä passaa ajella. Mukavia ajeluita!

  VastaaPoista
 4. Herkullisia kantohattuja! Voisikohan tuollaiset toteuttaa betonistakin? Tosin sammaleen kasvaminen saattaa kestää pidempään, kuin suoraan sammalesta tehtyinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti voisi toteuttaa betonistakin. Tai risuista punomalla, tai mistä vaan keksiikään (ja taidot riittävät!)

   Poista
 5. Kivat hatut kannoilla, mutta auto se vasta namu onkin. Kyllä nyt teidän kelpaa ajella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, namuja ovat =) Onneksi on osunut hyviä ajokelejä =)

   Poista
 6. Hauskoja hattuja! Upea pompannappi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pompannapissa tarvittiin vähän enemmän aikaa, taitoa ja kärsivällisyyttä =)

   Poista
 7. Ihanat hatut olet kannoille pukenut. Olisi yksi kanto, johon voisi kokeilla tuota hattu-ideaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan vääntämään =) Hatunhan voi tehdä muustakin materiaalista niinkuin Between yllä ehdotti.

   Poista
 8. Hauskat kannot ja ihana pompannappi ;) En ole kuullutkaan pitkään aikaan tuota nimeä.
  Blogissani on menossa arvonta, käypä osallistumassa siihen ja kiitos lukijaksi liittymisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käynpä kurkkaamassa, vieläkö arvontaaikaa on jäljellä =)

   Poista