torstai 18. kesäkuuta 2015

Juhannuksen kukkajuhlaa


Sateisen sään siivittämänä tulin toivottamaan aurinkoista juhannusta. Eilen aurinko vielä pilkahteli, mutta tänään taivas on verhoutunut harmaaseen. Onhan siitä apua, että taivas hoitaa istutusten kastelun, niin minä säästyn kannujen kantamiselta =) Keskiympyrän konnantatar on yksi monista, joka on selvästi nauttinut kosteudesta ja viileydestä.


Susiportin alppikärhön kukoistusta ei pysty kuviin vangitsemaan. Harkitsen polun siirtämistä portin viereen, sillä kaikki kukat kurottelevat ulkopuolella ja köynnöksen kauneus jää ohikulkijalta piiloon.

 
Akileijat ihastuttavat aina vaan. 'Black Barlow' raottelee alemmassa kuvassa jo terälehtiään. Harmikseni odottamani kulta-akileijan jälkeläinen ei ole vanhempansa kaltainen, joten ensi keväänä on tiedossa siementen metsästäminen ja kylvöpuuhat sen saamiseksi takaisin.


Rajapyykkiä verhoaa hernepensas. Vaikka pensas on jo monen metrin korkuinen, jää se tontin laidalla huomiotta. Mahtaisikohan tästä onnistua pistokaslisäys?


Nuokkusyreeni vielä odottelee ja ihan hyvä niin. Näin syreeneistä saa nauttia pidempään =)


Nämä suloiset napit kun saisi ommeltua talven varalle talteen. Monesti nuppu on yhtä ihastuttava ellei suloisempikin kuin auennut kukka.


Saunapolku on päässyt ruohottumaan, vaikka tuosta kuljetaan päivittäin myös puutarhavarastoon. Olisi aika kaivaa taas hara esille.


Suloista juhannusjuhlaa kaikille!

2 kommenttia: