sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kevään merkkejä


Vaikka päivä on harmaa kuin lokakuussa, kevättä on selvästi ilmassa. Plussakelit ja vesisateet ovat hävittäneet lumikinoksia ennätysvauhtia. Ulos kun astuu, tervehtii iloinen sirkutus tulijaa. Yksi varma kevään merkki on lasten (ja aikuistenkin =)) pihaan kaivertamat vesipurot. 


Toinen kevään merkki pääsi yllättämään minut täysin: joutsenet ovat täällä! Seisoin pellon laidalla pitkään ihailemassa, vaikka parvi olikin laskeutunut melko kauas ja kameran putki ei millään riittänyt kunnollisiin kuviin. Tervetuloa


Koska sää oli mitä sopivin ruukkujen kanteluun, päätin päästää kellarin asukit viimein valoon. Aika resuisen näköisiä nuo ovat, mutta kyllä ne siitä voimistuvat! Olin niin iloinen, kun huomasin, että runkoruusussakin näkyi terveitä pulleita silmuja kuivuneiden lehtien ja kukkien lomassa.

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Siellä on todellakin kevät. Meillä on lunta ja harmaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaata täälläkin on, mutta lumikasat ovat huvenneet. Kaksi viikkoa sitten hiihtelimme tuolla samaisella pellolla hankikannoilla. Mitähän kaikkea kahden viikon päästä on jo näkyvissä =)

   Poista
 2. Oi, joutsenet! Vielä en ole tehnyt joutsenhavaintoja, ne tuovat kevään ensi tuulahduksen.
  Minä taidan vielä pitää ruusut kellarissa ja otan ne vasta sitten sieltä pois, kun kasvihuone lämpenee ja saan ne suoraan sinne valohoitoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin joutsenet ovat niitä ensimmäisiä kevään merkkejä =) Paljon muutakin sirkutusta ja lirkutusta ulkona kuuluu, mutta olen todella huono tunnistamaan lintuja äänistä, pitäisi opetella!

   Minulla on onni omistaa viileä ja valoisa huone, joka auttaa taimikasvatuksessa. Kasvihuone olisi luksusta!

   Poista